Solna United – för affärer och gemenskap

3 februari 2018

På Solna Uniteds tak finns terrasser och ett antal så kallade pods – enskilda glasade rum för designade för jobb, möten och inspiration. Här kan man arbeta i grupp, ha kundträffar eller fira en framgångsrik affär. De flesta pods knyts samman av servicegångar – du har alltid nära till kaffe, mat, och toaletter. Det är bara hyresgästens fantasi som sätter gränsen för podsens funktioner.

Bild: Skanska

Solna United är beläget precis öster om spåren vid Solna Station. Där har förändringen precis börjat. På andra sidan järnvägen har förvandlingen pågått ett tag, med över 200 butiker och restauranger lätt tillgängliga.

Utgångspunkten för Solna United var att skapa en inspirerande arbetsplats med plats för många unika lösningar: Huset erbjuder Inte mindre än elva takterrasser och uppe på själva taket finns nio pods – glasade mötesrum med utsikt. Lobbyn har sju meter i tak och plats för umgänge, arbete och restaurang.

Det är ett hus där materialvalen bokstavligen talat känns i varje handtag och ledstång. Ett hus för både affärer och gemenskap.

Kommunikationerna är dessutom mer än utmärkta med Solna Station 130 meter bort och tvärbana precis i närheten. Centralen nås på 7 minuter. Behöver du resa längre bort har du Bromma inom 10 minuter och till Arlanda klockar du in under en halvtimme.

Lokaler finns i storlekarna 450 – 23 000 m2 och första inflyttning planeras till Q4 2019.

Läs mer om projektet här.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.