Snart öppnar Helio i Malmö

11 januari 2022

I mars 2022 slår Helio upp dörrarna till sin första anläggning i Öresundsregionen, i kontorshuset K6 på Kungsgatan 6 i centrala Malmö. Helio och Svenska Hus har tillsammans velat skapa Malmös hetaste kontorshus och sedan 2019 har en omfattande renovering pågått. Resultatet blir ett hus där lärande, hälsa och gemenskap står i fokus och där de 12 500 kvadratmeterna knyts samman av ett stort atrium.

I designarbetet har mycket fokus lagts på hur arbetslivet kommer att se ut efter pandemin och ytorna för samarbete och kreativitet har därför maximerats. Telefonbåsen och de mindre mötesrummen är fler än någonsin för att kunna fungera bra med det växande antalet videomöten.

Framtidens kontor är något som alla pratar om, och jag ser fram emot att skapa det i Malmö. 

I huset kommer lärande, hälsa och gemenskap stå i fokus och de 12 500 kvadratmeterna kommer knytas samman av ett stort atrium. Runt omkring kommer det finnas coworkingytor, stora arbetslounger, musikstudio, eventlokaler, restaurang, gym med tillgång till PT, ytor för yoga och en löpklubb. Här kommer  också anordnas både öppna frukostföreläsningar och nätverksevent.  


Platschef på Helio Malmö kommer att vara Jenny Ahlqvist de Sousa, tidigare klubbchef på FC Rosengård. 

- Helio kändes som en perfekt match när vi började prata, säger Jenny Ahlqvist de Sousa. Framtidens kontor är något som alla pratar om, och jag ser fram emot att skapa det i Malmö. I min tidigare roll som klubbchef på FC Rosengård lärde jag mig bokstavligen talat hur man vinner som ett lag, så jag ser fram emot att göra det igen med Helio. Fast utan dobbar denna gång.

Under pandemin har efterfrågan på flexibla kontor och coworking ökat kraftigt och Helio har under det senaste året expanderat med fyra nya etableringar. 2022 kommer bolaget ha åtta coworking spaces och fler under byggnation. 

Om Helio

Helio utvecklar nästa generations kontorshus med fokus på människor, aktiviteter, design, mat och hälsa i samarbete med fastighetsägare. Idag finns bolaget på sju platser i Stockholm och Malmö och har 65 anställda. Bolaget grundades 1998 och är en av pionjärerna inom coworking globalt.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.