Smakfullt i Koppartråden

7 september 2023

Skandia Fastigheter och Compass Group har tecknat avtal gällande restaurangverksamhet i kontorsfastigheten Koppartråden. Den nya restaurangen LOKAL öppnar under det första kvartalet 2024.

koppartråden webb.jpg
Bild: Skandia Fastigheter/Walk The Room

Med lokala leverantörer och råvaran i fokus öppnar Compass Group en nordisk bistro i Skandia Fastigheters kontorsprojekt Koppartråden i Fabriksparken, Sundbyberg. I den tidigare kabelfabriken ska kreativa miljöer och sociala ytor förstärkas ytterligare av det nya restaurangkoncept som Compass Group öppnar under början på nästa år.


Vi ser fram emot att tillsammans med Skandia Fastigheter skapa en helt ny matupplevelse för såväl lokalbor som företagsgäster i Sundbyberg men också övriga besökare.

Den nya restaurangen, som går under namnet LOKAL Koppartråden, är 540 kvadratmeter stor och ramas in av byggnadens industriella fabriksmiljö. Konceptet LOKAL är en nordisk bistro med fokus på hållbarhet och kulinariska upplevelser. Restaurangen kommer även att kunna erbjuda catering till företag i området.


– Vi ser fram emot att tillsammans med Skandia Fastigheter skapa en helt ny matupplevelse för såväl lokalbor som företagsgäster i Sundbyberg men också övriga besökare. Målet är att sätta Koppartråden på kartan och skapa ett spännande utbud av vällagad frukost, lunch och middagar sex dagar i veckan, säger Tina Hellstadius, vd på Compass Group Sverige. Precis som namnet LOKAL antyder kommer vi att samarbeta med lokala leverantörer i den mån det går och skapa våra menyer utifrån säsong för att arbeta hållbart.


Hållbarhetsaspekterna har varit centrala när Skandia Fastigheter utvecklat Fabriksparken och därmed även Koppartråden.


– Hållbarhetsarbetet går såklart hela vägen in i Koppartråden och byggnaden är miljöcertifierad enligt BREEAM och enligt hälsocertifieringen WELL Core, säger Markus Pfister, fastighetschef för Kontor och Samhällsfastigheter på Skandia Fastigheter. Vi är mycket glada att Compass Group tänker som vi med restaurangkonceptet LOKAL och vi är säkra på att de kommer att bidra till både huset, området Fabriksparken och till hela Sundbyberg.


Läs mer om Koppartråden här 


Läs tidigare artikel på Lokalguiden här 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.