Skanska till egna Citygate

28 augusti 2020

Skanska har tecknat ett hyresavtal med den egna göteborgsverksamheten om att flytta in på drygt 5 300 kvadratmeter i kontorsprojektet Citygate i Gårda, Göteborg. Hyresavtalet är på 10 år och inflyttning kommer att ske under sommaren 2022.

Citygate.jpg
Bild: Skanska

Kontorshuset med sin starka hållbarhetsprofil kommer att bli 36 våningar högt, motsvarande 144 meter, och får en total uthyrningsbar yta om cirka
42 000 kvadratmeter. För att skapa ytterligare positiv kraft i samband med projektet har Skanska tillsammans med Göteborgs stad tagit fram hållbarhetsplaner där projektet tar ett omfattande socialt ansvar för att motverka utanförskap och främja sysselsättning bland unga vuxna. Här skapar man också hälsosamma arbetsplatser med ambition att certifiera enligt WELL och LEED.

Det första hyreskontraktet som tecknades var ett 7-årigt avtal med Visma.  Det hyreskontraktet avser 2 030 kvadratmeter kontorsyta och Visma, som erbjuder programvara och tjänster inom privat och offentlig sektor, flyttar in i november 2022.

I oktober tecknade Skanska även ett 10-årigt hyresavtal med Compass Group i Citygate om ett restaurang-, café- och servicekoncept på  1 510 kvadratmeter. Compass Group är en ledande operatör inom matupplevelser och service. På kontorshusets entréplan kommer både restaurang och café fokusera på hälsosamma och ekologiska val. Compass Group kommer även att sköta driften av frontdesk med ett fullservicekoncept anpassat för Citygates hyresgäster. Restaurangen beräknas öppna i samband med att de första hyresgästerna flyttar in sommaren 2022 då även Skanska tar sin nya lokal i besittning.

Just nu har Citygate växt sex våningar, av sina sammanlagt 36. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.