Sista hyresgästen till Epic

11 maj 2021

Skanska har tecknat hyresavtal för den sista lediga lokalen i Epic. Ny hyresgäst är det växtbaserade livsstilsvarumärket Sproud. Sproud flyttar in i en lokal belägen mot Beijerskajen och delar entréplanet med coworkingföretaget Spaces, Web Manuals, restaurangen Locali och ett grönskande atrium.

Bild: Skanska Öresund

Kontorshuset Epic ligger på Universitetsholmen i centrala Malmö, med ett fantastiskt läge alldeles intill vattnet och bara ett stenkast ifrån Malmö Centralstation. Epic sätter människors välmående i fokus och ger ramar för ett sundare sätt att leva och arbeta. På entréplan finns cykelhotell, duschar, omklädningsrum och handduksservice. Epic vann nyligen den prestigefulla utmärkelsen årets kontorsbyggnad 2021.

Sproud är ett Malmöbaserat företag som fokuserar på hållbar innovation inom växtbaserad dryck och finns tillgängliga på 18 marknader runtom i världen. Epic blir företagets huvudkontor. 

Att hela huset dessutom andas hållbarhet var såklart extra viktigt för oss.

- Vi befinner oss i stark tillväxt och har sökt efter en lokal i en dynamisk del av Malmö, och det är just vad Epic erbjuder. Gångstråket utanför, närheten till centrum, universitet och vattnet gör att vi kan erbjuda att titta förbi på en kaffe, med Sproud i såklart. Att hela huset dessutom andas hållbarhet var såklart extra viktigt för oss, säger Maria Tegman VD, Sproud.

Husets hjärta är ett grönskande atrium som nås från både Nordenskiöldsgatan och Beijerskajen och som blir den naturliga mötesplatsen för alla som rör sig i huset. Atriet i Epic består till stora delar av lokalt upcyclade material, dvs förädlat och återanvänt byggmaterial. 

- Det känns fantastiskt att Sproud har valt att etablera sitt nya kontor i Epic. Sproud jobbar med hälsosamma och hållbara produkter vilket rimmar väl både med Epic och hur vi jobbar på Skanska. De kommer att få en fantastisk lokal precis på kajen där jag tror de kommer trivas fantastiskt och samtidigt få plats för sin internationella expansion, säger Patrik Lundberg, Marknadsansvarig, Skanska Öresund.

Epic är certifierat enligt WELL, där certifieringen innebär ett helhetstänkande kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i och är baserad på medicinsk och vetenskaplig forskning.  Företag som redan sitter i Epic är Verisure Innovation, Baker Tilly, Delphi, Coworkingföretaget Spaces, Web Manuals och Locali. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.