Så går det för Lundbergs rekordbygge

21 april 2020

Bygget av LINK Business Center går enligt tidplan. Nyligen tecknade ännu en hyresgäst avtal vilket tar uthyrningsgraden till drygt 50 procent.

Bild: Pressbild.

De som har vägarna förbi området utmed Stångån i centrala Linköping har kanske noterat det nya kontorshuset som börjar ta form. Bygget av LINK Business Center går framåt i rask takt och i skrivande stund kan man se att de två första våningarna redan är resta. Förväntan är stor både hos fastighetsägaren Lundberg och hela staden.

– Grunden är på plats och just nu pågår stomresningen som ska vara på plats i sin helhet till sommaren. Allt går enligt tidplan, säger Christian Claesson.

HALVA YTAN UTHYRD

Lokalguiden skrev om projektet för ett och ett halvt år sedan och intresset för att sitta i den moderna kontorsbyggnaden var redan då stort. Innan det första spadtaget hade tagits var cirka 4 000 kvm uthyrt till Danske Bank. LINK Business Center har nu fyllts på ytterligare och i mitten av mars skrev statligt ägda Specialfastigheter kontrakt med Lundbergs.

– Vi ser positivt på uthyrningen och det finns ett stort intresse för LINK Business Center. Just nu är drygt halva ytan uthyrd. Vi har många spännande diskussioner på gång, säger Claesson och tillägger:

– Vi vill ha en spännande och kanske lite oväntad blandning av hyresgäster. Det är viktigt att man ser fördelarna med att mötas och utbyta erfarenheter, både formellt och informellt, och att man vill vara med och skapa LINK Business Center. Vi hoppas och tror att kontorshuset ska bli en självklar mötesplats för näringslivet i regionen.

BIDRAR TILL STADSBILDEN

Kontorshuset rymmer totalt cirka 13 500 kvm uthyrningsbar yta plus garage. Förutom kontorslokalerna erbjuds även annan service som takterrasser, loungemiljöer, en hörsal för möjlighet till seminarier samt en restaurang som även kommer vara öppen för allmänheten.

– LINK Business Center blir en fantastisk kontorsfastighet i absolut bästa läge. Här får man en riktigt bra miljö där både medarbetare och företag kan må bra och utvecklas. Att finnas i LINK Business Center innebär att man är en del av något större. Vi kommer erbjuda både tilläggstjänster och service, på entréplan blir det restaurang och mötesplatser av olika slag – och självklart ska vi erbjuda allt så hållbart som möjligt. 

Kostnaden för hela projektet landar på cirka 700 miljoner kronor varav 570 miljoner kronor satsas på kontorslokalerna. LINK Business Center blir Lundbergs största kontorssatsning någonsin. I Linköping pågår en rad olika stadsutvecklingsprojekt just nu. Med LINK Business Center hoppas Lundbergs kunna bidra till att göra staden ännu mer attraktiv.

– Linköping är en stad som mår väldigt bra och som vi tror mycket på. Det finns en intressant mix av företag, många med koppling till universitetet som är en viktig motor för staden. Dessutom har Linköping ett attraktivt geografisk läge och riktigt bra kommunikationer. Tillsammans med Norrköping är man Sveriges fjärde största region, säger Claesson.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.