Rustar SEB-huset för nya hyresgäster

9 januari 2024

Telge AB:s styrelse har givit Telge Fastigheter klartecken på att gå vidare med sina planer på att renovera och bygga om Luna 4 invändigt. Fastigheten som är mer kände som SEB-huset kommer ställas i ordning för att passa moderna butiks-, restaurang- och kontorslokaler.

— Vi är fulla av förväntan, det är en av Södertäljes mest uppskattade byggnader som vi nu fått klartecken på att rusta upp invändigt. Inom några veckor kommer vi att påbörja arbetet med att ställa i ordning Luna 4 för nya hyresgäster som kommer berika statskräna. Detta blir också startskottet för den större omdaningen av Lunakvarteret vilket gör det extra roligt, säger Tobias Stridsberg, projektchef, Telge Fastigheter.


Efter beslut från Telge AB:s styrelse kommer Luna 4 nu att renoveras och anpassas invändigt. Planen är att ge plats åt butiker och en restaurang på gatuplan och moderna kontorslokaler i resten av fastigheten. Telge Fastigheter driver projektet med ambitionen att bevara och förädla så mycket som möjligt av fastighetens struktur. Detta gör man för att värna byggnadens kulturhistoriska värden och minimera projektets klimat- och miljöpåverkan.

Tegle Fastigheter kommer att påbörja projektering och upphandling för projektet under första kvartalet 2024. Ombyggnationen beräknas pågå i drygt ett år med målsättning om att vara klar för inflyttning under andra kvartalet 2025. 

Parallellt pågår en arkitekttävling om den större omdaningen av Lunakvarteret som är på gång. Det vinnande bidraget kommer ligga till grund för kvarterets nya detaljplan. Det är redan nu beslutat att Luna 4 som ingår i det aktuella området ska behålla sin nuvarande skepnad utåt.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.