"Rött som lingonen i skogen"

16 september 2021

Färgen röd ger ett distinkt uttryck till Swedeses nya kollektion som nu visas i deras showroom i Stockholm. "Rött som lingonen i skogen".

lingon.jpg
Bild: Pixabay

Rött som lingonet i skogen. Så tänkte Swedese när de tog in den röda färgen i sin palett för hösten. Rött är en färg med stark personlighet och den ger ett distinkt uttryck till den nya kollektionen som nu visas i deras showroom i Stockholm.

Nya färger förenar nya och föregående kollektioner

I arbetet med färger och tyger för 2022 länkar Swedese som alltid till tidigare kollektioner, för att skapa ett flöde i kombinationer. De ser det som ett ständigt pågående arbete med långsiktiga val i fokus. Till hösten har de valt att klä Lamino i ett ulltyg inspirerat av mönsterrikedomen hos Karin Larsson. De har lackat utvalda detaljer i oxidrött samt jobbat med den engelskt röda kulören i några accessoarer, som spegel och bricka Comma av Mia Lagerman.

Bespoke, höstens nyhet

Höstens produktnyhet är en ny medlem i bordfamiljen Bespoke. Liksom tidigare Bespoke-bord är det Roger Persson som står för formgivning. Serien har varit i produktion sedan 2010 och liksom namnet antyder går borden att måttbeställa efter önskemål. Nu kommer alltså även ett Bespoke soffbord, möjligt att beställa i en mängd olika utföranden. Flera av dem visar Swedese just nu i sitt showroom.

Möt Swedese även på Stockholm Creative Edition den 23-29 september.

Läs mer här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.