Rekordår för coworking

30 januari 2023

Coworkingbranschen har under året fortsatt att växa och efterfrågan på flexibla kontorslösningar väntas öka ännu mer de kommande åren. 2022 var ett händelserikt år för CONVENDUM och 2023 väntas bli ett rekordår med sex nya öppningar i Stockholm och Göteborg.

convendum slussen.jpg
Bild: CONVENDUM

På sju år har CONVENDUM blivit störst i sin bransch. Siffror visar att CONVENDUM står för nästan hälften av alla planerade nyöppningar 2023.

– Vi är väldigt glada över tillväxten 2022. Under året öppnade vi fyra nya etableringar och välkomnade över 400 medlemsbolag, säger Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Genom att CONVENDUM tillhandahåller alla sina medlemmar, stora bolag, enskilda entreprenörer eller organisationer med premiumkontor, coworkingytor, flexibla hyresvillkor, lounge, konferens- och mötesanläggning, gym, hög service, lyxiga interiörer gör CONVENDUM det till sitt uppdrag att skapa rätt förutsättningar för att bolag ska kunna växa och nå sin fulla potential. Detta sammantaget är några anledningar till att fler och fler väljer CONVENDUM.

Alltifrån små, medelstora, och nu även stora bolag, ser mervärden och fördelar med att sitta i en kontext bland andra bolag samtidigt som de har möjlighet att bygga kultur i sina egna kontorsytor.

Trenden är tydlig, bolag och entreprenörer förstår fördelarna med att ha sitt kontor på CONVENDUM, bara under 2022 valde över 450 bolag att flytta sina kontor till CONVENDUMs olika center. 2022 öppnade CONVENDUM fyra nya kontor, och under 2023 kommer det öppnas sex till. I slutet av 2023 kommer det finnas 19 kontor.

– För att svara upp på efterfrågan behöver tillgången öka. Med alla nyöppningar under året så blir 2023 ett rekordår för CONVENDUM.

Nätverk och community

På CONVENDUM får även medlemmarna och medlemsbolagen möjlighet att ta del av kreativitet, innovation, nätverk och community, både fysiskt och digitalt, genom CONVENDUMs egna medlemsapp. I anslutning till flaggskeppet på Kungsgatan vid Stureplan och på Odenplan ligger även det egna cafékonceptet CONVENDUM Coffee.

– CONVENDUM ska vara en internationell mötesplats för alla. En plats där olika aktörer, nya och mer etablerade bolag, får tillgång till olika typer av nätverk. Allt vi gör ska bidra till våra medlemsbolags framgångar, Oscar Limbäck.

De senaste åren har en rad händelser i världen påverkat förutsättningarna för hur bolag tänker när det kommer till kontoret och nu väntar nya osäkra förutsättningar, stigande ränteläge, hög inflation och förändrade förutsättningar för bolag på olika sätt. En mängd osäkerhetsfaktorer gör att fler bolag väljer mer flexibla lösningar för att minska risken.

– Vi har genomlevt en pandemi med allt vad det innebar av ovisshet och en stillastående marknad men vi är inte konjunkturkänsliga. Vår lösning ger våra medlemmar möjlighet växa och minska efter behov, samtidigt som de kan förvänta sig en förstklassig service på alla våra center, säger Oscar Limbäck..

Behovet av flexibilitet

Behovet av flexibilitet förekommer hos bolag i olika storlekar, i en mängd olika branscher bekräftas i Fastighetsägarnas rapport ”Framtiden för flexibla kontorslösningar”. Även att större bolag ser värdet av flexibla kontorslösningar.

CONVENDUMs unika koncept, Big Office, ger större bolag möjlighet att hyra större separata kontor med bland annat kontors- och mötesrum, öppna ytor, egen entré och fullt utrustat kök, samtidigt som bolagen får tillgång till systemet i form av ytterligare ett tjugotal kontor runt om i Stockholm, Göteborg och Palma.

– Alltifrån små, medelstora, och nu även stora bolag, ser mervärden och fördelar med att sitta i en kontext bland andra bolag samtidigt som de har möjlighet att bygga kultur i sina egna kontorsytor.

Coworking är det nya normala

Framtiden ser ljus ut för coworking som har kommit för att stanna. Delvis för att pandemin har förändrat den klassiska bilden av att behöva vara på kontoret varje dag, nya digitala behov har uppstått och många uppskattar flexibiliteten. För CONVENDUMs del öppnas närmare 30 000 kvadratmetrar fördelat på sex adresser i Stockholm och Göteborg, vilket gör CONVENDUM till den aktör som växer mest under det kommande året. Idag finns CONVENDUM på ett 20-tal adresser i centrala affärsdistrikt i Stockholm, Göteborg och Palma de Mallorca.

CONVENDUMs nyöppningar 2023

1 mars: Birger Jarlsgatan 57, Stockholm

1 mars: Sveavägen 38, Stockholm

3 april: Brahegatan 10, Stockholm

3 juli: Drottninggatan 29, Stockholm

1 november: Löfström Allé 6, Sundbyberg

1 november: Stampgatan 14, Göteborg

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.