Rätt lösning för mötet

20 december 2022

Vilken kommunikationslösning är egentligen bäst när det kommer till olika mötesformer – i konferensrummet, vid skrivbordet eller på resande fot? Kommunikationsföretaget Poly har sammanställt en guide som hjälper dig att hitta rätt teknik som möjliggör jämlika möten, oavsett varifrån deltagarna jobbar.

Poly.jpg
Bild: Poly

Det hybrida kontoret är här för att stanna och möten är i större behov av att ske från olika platser. Gartner förutspår att endast 24 procent av alla möten kommer ske fysiskt år 2024. Samtidigt visar resultatet från Microsofts undersökning Work Trend Index 2022, att 43 procent av distansarbetarna och 44 procent av hybridarbetarna inte känner sig inkluderade i hybridmöten. Kommunikationsföretaget Poly har därför tagit fram en guide till rätt teknik för ökad trivsel och jämlikhet i en värld där arbetet kan ske var som helst ifrån.

Välj rätt teknik till mötes- och konferensrummet

Varje mötessituation kräver teknik som gör att distansdeltagarna kan höra, se och bidra på samma villkor som de som deltar fysiskt. För små mötesrum är det till exempel viktigt med smarta kamerafunktioner som fokuserar på aktiva deltagare.

För medelstora och stora konferensrum är ljudet en viktig faktor för att alla ska kunna höra och bli hörda på samma villkor. Se till att högtalarna är tillräckligt stora så att alla i rummet kan höra tydligt. Det kan även vara fördelaktigt med en mikrofon till bordet så att alla hörs väl.


Skrivbordsmöten – på kontoret och hemma

Oavsett om medarbetare sitter vid sitt skrivbord på kontoret eller hemma så är det viktigt att kunna delta i videomöten utan distraktion. På kontoret kan det till exempel hjälpa att förse varje arbetsstation med externa webbkameror för professionell videokvalitet. Trådbundna eller Bluetooth-headset med aktiv brusreducering är nyckeln för bra ljudkvalitet vid gemensamma utrymmen och öppna kontorslandskap.

På hemmakontoret krävs ljud- och videoenheter som ger en professionell närvaro även hemifrån. Externa högtalartelefoner låter till exempel användaren styra ljudvolymen, och levererar bättre kvalitet än datorns inbyggda högtalare. Det är också användbart med headset som har brusreducering, lång batteritid och lång räckvidd för trådlösa modeller.

Möteslösningar på resande fot

På ett hybridkontor är det viktigt att utrusta medarbetarna med bra teknik till alla tänkbara arbetsplatser. Som arbetsgivare kan det vara svårt att kontrollera alla tänkbara arbetsmiljöer, men du kan utrusta dina anställda med teknik som hjälper dem kommunicera och samarbeta framgångsrikt var som helst ifrån genom Microsoft Teams och med hjälp av Teams-certifierade enheter. Med hjälp av brusreducerande headset får deltagarna en professionell mötesupplevelse, oavsett var de befinner sig.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.