Projekt NO 1 på gamla fotbollsstadion

5 december 2017

På Råsunda gamla fotbollsstadion bygger Fabege ett läckert kontorshus med glasfasad och två torn. Projekt NO 1 Råsunda erbjuder moderna kontor med ett unikt läge. Det ena tornet har tretton våningar ovan jord, det andra tio våningar. Désirée Walkenström, uthyrare på Fabege, beskriver huset som ett landmärke i Råsunda.

På Råsunda gamla fotbollsstadion bygger Fabege ett mäktigt kontorshus med glasfasad och två torn. Bild: Nyréns

Med sina 15 000 kvm och tretton våningar kommer Fabeges Projekt NO 1 Råsunda sticka ut. Kontorsbyggnaden med glasfasad blir väl synlig från både Frösundaleden och Solnavägen vilket är en av anledningarna att Désirée Walkenström benämner fastigheten som ett blivande landmärke.

– Kontorsbyggnaden har gamla Råsunda på ena sidan och Solna Centrum på andra. Glasfasaden i byggnaden ger en fantastisk utsikt i 360 grader i nära nog hela huset, säger hon.

EN PLATS SOM LOCKAR

I Solna Centrum, beläget intill kontorshuset, finns butiker, restauranger, service och hotell. Även grannområdet Arenastaden erbjuder all tänkbar service. Utanför dörren stannar såväl tvärbanan som tunnelbanan och bussar. Ett rikt utbud av kringservice är naturligtvis viktigt för att locka till sig bra medarbetare, menar Désirée Walkenström.

– Vi erbjuder fantastiskt fina lokaler i ett utmärkt kommunikativt läge och med bra närservice. I huset kommer det finnas restaurang med uteservering invid den nya parken, med plats för 150 gäster, samt två mindre butiker, oklart ännu vilka. Hyresgästerna i fastigheten erbjuds frukost, lunch, catering, take away och after work.

Désirée Walkenström, Uthyrare Solna, Fabege

FUNKTIONELL UTFORMNING

Désirée Walkenström betonar vikten av bra och funktionella kontor.

– Här kan vi erbjuda öppna och flexibla kontor, vilket ger maximal frihet för kommande hyresgäster att organisera enligt önskemål. Vi kommer att färdigställa tre våningsplan för tillträde första maj 2018. Då är väggplaneringen gjord medan resten, så som kulörer, mattor med mera ännu är påverkbart.

Det kommer också att finnas kontorsytor att hyra där hyresgästen från början helt kan påverka utformningen.

– De som väljer en sådan lokal kommer dock inte att kunna flytta in förrän under Q3 nästa år, säger Désirée Walkenström.

Ett par av kontorslokalerna kommer även ha tillgång till egen terrass.

– Restaurangen kommer att ha uteservering och det är parkyta mot spåren så det blir inga problem att sitta ute under lunchen etc.

CA 4 400 KVADRATMETER VAKANT

De sju nedersta våningarna är uthyrda till Telenor som skrev kontrakt redan sommaren 2015. Telenor tillträder sina lokaler i maj 2018. I dagsläget finns fortfarande möjlighet att hyra cirka 4 400 kvm.

– I det ena tornet har vi lokaler mellan 232 kvm upp till 417 kvm vakant. Bland annat är det ännu ledigt högst upp i tornet där man också får en egen terrass vilket är ett riktigt coolt läge. I andra tornet erbjuder vi lokaler från 476 kvm upp till 794 kvm.

MILJÖKLASSAD BYGGNAD

Projekt NO 1 Råsunda är en byggnad miljöklassad enligt BREEAM-SE, nivå "Very Good" vilket är den certifiering som är mest utmanande då den tar närområdet i beaktning och inte endast byggnaden, berättar Désirée Walkenström.

– Fabege lägger stor vikt vid miljöklassificering och bygger allt enligt dessa riktlinjer, likaså genomförs samtliga ombyggnationer enligt riktlinjerna.

HYRESNIVÅER

I Fabeges Projekt NO 1 Råsunda varierar hyrorna mellan 3 200 och 3 600 kronor per kvm beroende på var i huset man hyr, avslutar Désirée Walkenström.


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.