Platzer köper MIMO

20 oktober 2021

Platzer har förvärvat fastigheten MIMO i Mölndals innerstad från NCC. Tillträde och förvärvspris fastställs när projektet är färdigställt, vilket beräknas ske andra halvåret 2024. Förvärvet är ett led i Platzers strategi att fortsätta växa och aktivt bidra till utveckling i expansiva Mölndal.

MIMO.jpg
Bild: Platzer

Platzer har förvärvat fastigheten MIMO, med fastighetsbeteckningen Kungsfisken 7, från NCC. Fastigheten ligger i ett attraktivt område med såväl Mölndals galleria som Mölndals resecentrum i direkt anslutning. Här planeras dessutom utökad tågtrafik samt en snabb förbindelse med Landvetter flygplats. Projektet MIMO omfattas av en befintlig byggnad samt en nyproducerad del. Här uppförs nu två kontorsbyggnader med 18 respektive 11 våningar, som kommer att byggas ihop med den befintliga byggnaden. Den totala bruttoareaytan är cirka 40 000 kvm, varav uthyrningsbar yta uppgår till 32 000 kvm. Idag är uthyrningsgraden drygt 30 % och bland hyreskontrakten kan Mindpark och SATS nämnas. MIMO utvecklas med det mänskliga välmåendet i centrum med extra fokus på ljud, ljus och luft. Byggnaden kommer att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM nivå Excellent.

Vår plan är att fortsätta växa och aktivt bidra till områdesutveckling i Mölndals innerstad på samma sätt som vi gör i andra expansiva knutpunkter som till exempel Gamlestaden.

Tillträde av fastigheten sker när projektet är färdigställt, vilket beräknas till andra halvåret 2024.  Tillträdet är villkorat av en uthyrningsgrad på 80 %. Förvärvet görs som en så kallad ”forward sale” där parterna har fastställt grundläggande principer för hur beräkning ska göras vid projektets färdigställande. Bedömt fastighetsvärde är drygt 1,5 mdkr. Affären görs i enlighet med optionen som tecknades mellan Platzer och NCC 2017.


- Utvecklingstakten i Mölndals innerstad tillsammans med det stationsnära läget och knutpunkten för kollektivtrafik vid Mölndals bro gör att förvärvet av MIMO är helt i linje med vår strategi att långsiktigt äga och utveckla kommersiella fastigheter i attraktiva lägen. Vår plan är att fortsätta växa och aktivt bidra till områdesutveckling i Mölndals innerstad på samma sätt som vi gör i andra expansiva knutpunkter som till exempel Gamlestaden, säger P-G Persson, vd på Platzer.

- Både NCC och Platzer är starka aktörer i Västsverige och det är extra roligt att få fortsätta utveckla Mölndals stadskärna som vi båda ser potentialen i. MIMO utgör den sista pusselbiten i NCC:s utveckling av Mölndal och vi ser fram emot att kunna lämna över stafettpinnen för områdets fortsatta utveckling till Platzer när projektet är färdigställt, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.