Planerar coworking i Hammarby sjöstad

28 januari 2020

Arcona har fått i uppdrag att bygga om anrika Transformationsverkstaden från 1940-talet. Projektet är en totalentreprenad på 200 miljoner kronor.

Bild: Arcona

Fastigheten Påsen 15, också känd som Transformationsverkstaden, kommer att byggas om till micro-living och coworking. Arcona startade projektet vid årsskiftet och våren 2021 ska konverteringen färdigställas. 

– Vi är glada för förtroendet att bygga om Transformatorverkstaden. Vi har stor erfarenhet från dessa typer av konverteringsprojekt och att få vara med och skapa det här nya konceptet för micro-living och co-working känns riktigt kul, säger Hans Karlsson, projektutveckling Arcona, i ett pressmeddelande. 

Hammarby sjöstad är en växande stadsdel med nya bostäder, kontor, restauranger, skola livsmedelsbutiker och hotell. Uppdragsgivare till Arcona är Aberdeen Standard Investments och Alion Group.

– Detta är ett mycket spännande projekt som kommer att bli en byggnad med karaktär i Hammarby sjöstad. Vi kommer arbeta med flera olika spår parallellt för att skapa en långsiktigt hållbar fastighet, säger Christian Schjødt-Eriksen från Aberdeen Standard Investments och Jacob Cronstedt från Ailon, i ett pressmeddelande. 

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.