Ovanligt kontorshus i Skellefteå

8 mars 2018

Att det byggs nya kontorshus i Skellefteå tillhör inte vanligheterna och att stommen är av trä är ännu ovanligare. Men Skellefteå Industrihus planerar just nu för det som ska bli Sveriges största kontorshus i trä och som ska stå inflyttningsklart 2020. Nu har Tyréns i Skellefteå som första externa hyresgäst tecknat avsiktsförklaring att flytta till huset på den så kallade Strömsörtomten.

Kontorshuset i kv Svalan kommer att ha en lägre del med fyra våningar och en högre med sju våningar och stort fokus ligger på ett hållbart byggande. Byggnaden projekteras som Miljöbyggnad silver. 

– Det är viktigt för oss att vi kan medverka till skapandet av en fastighet som ligger i framkant inom utvecklingen av modernt träbyggande och miljöplanering och på så sätt bidra till att ytterligare stärka några av regionens framtidsområden, säger Fredrik Löfstedt, fastighetschef på Skellefteå Industrihus.

Nu har Tyréns i Skellefteå som första externa hyresgäst tecknat avsiktsförklaring att flytta dit när bygget är klart i början av 2020. Genom flytten så möjliggörs ytterligare tillväxt.

– Vi vill ligga i framkant för utveckling av morgondagens samhällsbyggande och driva frågor kring framtidens hållbara lösningar och metoder. Att utgå från en byggnad som uppfyller de villkoren förstärker vår identitet. Vi hoppas också att byggnaden kan bli en mötesplats och ett nav för samhällsbyggnadsutveckling i regionen vilket vi gärna bidrar till, säger Helena Markgren, affärschef och kontorsansvarig på Tyréns i Skellefteå.
Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.