Ny företagspark till Skellefteå

31 mars 2021

Under 2021 kommer Borga att uppföra en företagspark med plats för 28 verksamheter. Företaget bakom satsningen är HB Fastigheter AB som investerar i en ny hall för små eller medelstora företag i Hedensbyn. Industrifacken kommer var och ett att kunna inredas med ett entresolplan och är förberedda för toalett med dusch.

Bild: Borga Plåt
Bild: Borga Plåt

– Vår resa från första tanke fram till byggstart har tagit ganska lång tid på grund av pandemin, men vi har lärt oss väldigt mycket, menar Oscar Håkansson och Björn Brändström som ligger bakom satsningen i Hedensbyn.

– Att få stöttning och professionell hjälp från vår kontaktperson Kenneth Nilsson på Borga har gjort att vi hittade en lösning som passade oss och våra byggplaner. Tanken med en företagspark är att vända sig till små och medelstora företag i området, där varje fack kommer att säljas som äganderätter via Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Skellefteå, fortsätter han.

– Det känns otroligt stimulerande att få vara en rådgivande del i de gemensamma samtal med Björn och Oscar som ledde fram till det färdiga förslaget av företagsparken. Att sedan 28 företag framöver kommer att etablera sin verksamhet i byggnaden i Skellefteå kommun känns som en fin tro på framtiden, menar Kenneth Nilsson entreprenadsäljare på Borga Plåt.

fler hallbyggnader i samma område

Förutom byggnationen av företagsparken i Hedensbyn, ska arbetet av en Padelhall på 2 690 kvadratmeter påbörjas. I samma område pågår ytterligare en totalentreprenad av en företagshall med kontor som Borga uppför åt Fastigheden AB på 1 280 kvadratmeter fördelat på två plan.

Under våren och sommaren kommer även en mindre fackhall på 300 kvadratmeter att byggas i Hammarängens industriområde i samma kommun.

– Under mina 11 år på vårt lokalkontor i Skellefteå, upplever jag under de senaste åren ett markant ökat tryck på nybyggnation, då inom främst industri- och sportsegmentet, avslutar Kenneth Nilsson.


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.