Nytt sätt att boka mötesplats

14 juni 2018

Ett extra sovrum, en bil som står i garaget eller ett mötesrum som stor tomt större delen av dagen. Det är de underutnyttjade tillgångarna som driver delningsekonomin och som allt fler svenskar ägnar sig åt. Privatkonsumenter har delat på bilar och bostäder sedan länge. Nu har trenden spritt sig till företagen, bland annat när det kommer till möteslokaler.

Sättet vi arbetar på blir allt mer flexibelt både vad gäller tid och plats. I takt med den digitala utvecklingen kan fler arbeta på distans, vara på resande fot eller arbeta hemifrån. Vi behöver nödvändigtvis inte heller vara knutna till ett fysiskt kontor vilket gör att behovet av mötesplatser ökat. Nu finns möjligheten att boka mötesplats genom Gaest.com, vilket fyller en ny funktion i delningseknomi för företag.

- Vi möter många affärsresenärer som söker en professionell miljö att arbeta på och för att träffa kunder i när de befinner sig på annan ort. Vi på Gaest.com tror att vi bara sett början på denna utveckling och ser därför att det kommer finnas ett ökat behov av att enkelt och snabbt tillgängliggöra mötesplatser för företag, säger Anders Boelskifte Mogensen, VD och koncernchef för Gaest.com.

Så fungerar det

Med mer än 3 000 utrymmen, främst i Sverige, Danmark, Norge och Storbritannien, är Gaest.com en av världens största digitala marknadsplattform för att hyra ut och boka platser för möten, workshops etc. Det AirBnB-insprierade konceptet gör det enkelt att hitta och boka exakt det utrymme som behövs samt betala per timme.

I Sverige finns över 400 lokaler att hyra, dessa bokas hos värden. Hos många värdar går det även bra att beställa kaffe, lunch och annan catering. Gaest.com klimatkompenserar för de möten som bokas via plattformen.


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.