Nytt kunskapshus

4 november 2021

Den nordiska inrednings- och förvaringsexperten Sono Group fusionerade den 1 november de egna bolagen Form o Miljö AB, GBP Ergonomics och Sono Sverige. Det senare blir också namnet på det nya kunskapshuset.

Den nordiska inrednings- och förvaringskoncernen Sono Group, verksamma i Danmark, Norge och Sverige, slår ihop sina svenska bolag Sono Sverige, Form o Miljö AB och GBP Ergonomics. Den nya konstellationen får namnet Sono Sverige och har kontor i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Gävle och Norrköping. Koncernen har sammanlagt 117 anställda specialister inom inredning och förvaring för industrin, kontor och offentlig verksamhet. Målsättningen är att samla ett antal starka varumärken och kompetenser under ett tak och göra ett bredare erbjudande tillgängligt för fler kunder på ett lättare sätt. Det nya bolaget slår upp dörrarna den 1 november.

Tillsammans med Sono Sveriges expertis inom inredning för en hållbar arbetsvardag kommer vi kunna erbjuda ett effektivt helhetsgrepp inom områdena kontor, industri och utbildning.

– Både Form o Miljö och GBP Ergonomics är älskade varumärken inom skola och industri. De kommer inte försvinna utan bara införlivas i ett större sammanhang under nya Sono Sverige. Detsamma gäller Tranås Skolmöbler. Tillsammans med Sono Sveriges expertis inom inredning för en hållbar arbetsvardag kommer vi kunna erbjuda ett effektivt helhetsgrepp inom områdena kontor, industri och utbildning, säger Martin Odenjung, CCO för nya Sono Sverige.


Ergonomi, kvalitet, hållbarhet och väl utformade arbetsmiljöer har under de senaste åren klättrat stadigt på företags och verksamheters prioriteringslista och ses numera som en viktig konkurrensfördel. Produkter och tjänster inom dessa områden för skola och förskola, verkstad och industri, samt kontor och förvaring beräknas omsätta 10 miljarder kronor årligen bara i Sverige. Genom fusionen hoppas Sono Sverige kunna sprida sitt budskap till ännu fler kunder.

– Vi brinner verkligen för bättre arbetsmiljöer och det finns mycket kvar att göra. Men nu kommer det bli mycket lättare för våra kunder att få tillgång till rätt experthjälp inom hållbarhet, kvalitet och ergonomi, oavsett behov och verksamhet. Vi kommer kunna erbjuda ett riktigt kunskapshus, säger Ole Vinje, VD på Sono Group.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.