Nytt kontorshus till Hudiksvall

9 april 2021

JSB Construction AB har tecknat avtal med Fastighets AB Glysis för byggnation av ett nytt parkerings- och kontorshus på den helt nya stadsdelen Kattvikskajen i centrala Hudiksvall. Ett projekt som uppgår till 206 miljoner kronor.

Bild: Tengbom
Bild: Tengbom

JSB Construction AB står som totalentreprenör för byggnationen av ett nytt parkering- och kontorshus på den helt nya stadsdelen Kattvikskajen i centrala Hudiksvall. Beställare är Fastighets AB Glysis.
I början av sommaren planeras byggstart av projektet och byggnaden beräknas därefter vara färdigställt i november 2022.

Den nya byggnaden är kombinerat parkeringshus i sex plan och kontorshus i fem våningsplan, varav våning två till fem i kontorsdelen kommer att byggas i trä. Parkeringshuset inkluderar även ett gym. Sammanlagt utgör byggnationen totalt 16 500 kvm (BTA), varav 5 500 kvm kommer att bli kontorslokaler. Byggnaden är ritad av Tengbom Arkitektkontor.

- Det känns otroligt roligt att tillsammans med JSB får vara med och utveckla en del av den nya stadsdelen i Hudiksvall! Hudiksvalls kommun har en vision om att bli 50 000 innevånare år 2050 och utvecklingen av Kattvikskajen är en viktig pusselbit för att nå målet, säger Pär Widell Vd Fastighets AB Glysis.

JSB bygger sedan tidigare 59 bostäder åt Hudiksvallsbostäder på Kattvikskajen och byggnationen av parkering- och kontorshuset för Fastighets AB Glysis blir JSB:s andra projekt i området.

- Det är otroligt spännande och kul att vi som första entreprenör är med och utvecklar ny stadsdel i Hudiksvall. Vi ser fram emot att utveckla bra boende och kreativa kontor som skapar fortsatt positiv utveckling för Hudiksvall som stad, säger Pether Fredholm Vd för JSB Construction AB.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.