Nytt avtal i Hyllie Terrass

11 april 2023

I början av 2024 välkomnar vi Air Liquide till kontorshuset Hyllie Terrass. Air Liquide, som är en av världens ledande leverantör av gaser, teknik och tjänster för industri och sjukvård, flyttar in på våning 9 med två egna gröna terrasser och en fantastisk utsikt över Öresund. Kontorshuset är nu uthyrt till 85% och första hyresgästen flyttar in i slutet av maj.

hyllie terrass webb.jpg
Bilder: Skanska Fastigheter Malmö

Med sin nyskapande arkitektur blir Hyllie Terrass ett av Sveriges mest hållbara kontorshus, byggt för att minska sin klimatpåverkan under dess livstid, och är pre-certifierat enligt SGBCs NollCO2. För att uppnå kraven för NollCO2 krävs ett helhetstänkande där klimatavtrycket påverkar alla beslut och där alla inblandade aktörer samarbetar för att minimera byggnadens klimatavtryck från början till slut.

Att Air Liquide ser Hyllie Terrass som en led i att nå sina mål inom hållbarhet värdesätter vi stort.

Utöver NollCO2-certifieringen kommer Hyllie Terrass att hållbarhetscertifieras enligt LEED samt hälsocertifieras enligt WELL.

– Hyllie är en framtidsorienterad och spännande stadsdel som har kommit att bli en plats för hållbara och kreativa möten för hela Öresundsregionen.

Skanska har med sin innovativa byggnad Hyllie Terrass byggt grunden för framtiden. Det går helt i linje med vår strategiska plan för hur vi kan nå våra mål om hållbarhet. Hyllie Terrass klimatåtgärder och åtaganden följs av konkreta planer och aktioner, så att värdet blir både långsiktigt och integrerat på varje plan.

Vi vill erbjuda våra medarbetare en kreativ, säker och högkvalitativ arbetsmiljö och Hyllie Terrass ger alla möjligheter att uppfylla detta, säger Annette Vallentin, Nordic Facility Manager, Air Liquide Danmark A/S.

Hyllie Terrass utformning och innehåll uppmuntrar till klimatsmarta och hälsosamma val. Trivsamma sociala ytor stimulerar möten och idéutbyte. De stora terrasserna ger grönska och ny energi. De gröna hyresavtalen sporrar hållbart tänkande.

- Vi är mycket glada över att få välkomna Air Liquide till Hyllie. En stadsdel med ambitionen om att bli Öresundsregionens mest klimatsmarta. Att Air Liquide ser Hyllie Terrass som en led i att nå sina mål inom hållbarhet värdesätter vi stort, säger Sofia Ekerlund, Uthyrnings- & Marknadschef Skanska Fastigheter Malmö.

Hyllie Terrass omfattar 12 våningsplan om cirka 14 000 kvadratmeter och är, beläget bara ett stenkast från Hyllie Station. Det optimala kommunikationsläget tillsammans med husets miljöprofil möjliggör för företag att kunna verka hållbart i flera led. Tidigare signade hyresgäster är bland annat AAK, Skanska, Ahlsell. Compass Group kommer att driva service och restaurang i Hyllie Terrass.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.