Nyheter för möten

19 mars 2020

David design förstärker budskapet om svensk produktion och vikten av att tänka miljö, människor och ekonomi. Sedan över 30 år har företaget varit tongivande inom skandinavisk design och kollektionen förstärks i år med tio nyheter för sköna möten mellan människor. Allt från ledande formgivare med samma grundsyn som David design om hållbarhet nu och i framtiden.

- Genom att ha en egen produktion i Skillingaryd, där vi har kontroll på detaljer och arbete, kan vi garantera schysst producerade möbler säger Håkan Nilsson VD på David design. Till skillnad från många andra företag som talar vitt och brett om hållbarhet, men producerar långt bort, så har vi både kontroll och möjligheten att kundanpassa varje produkt. Något David design får stor uppmärksamhet för idag, både i Sverige och på internationella marknaden, tillägger han. 

produktNyheter 2020

Skift Sofa och Skift Lounge – Design Lars Hofsjö. Lars Hofsjös och David designs största succé senaste åren stolserien Skift breddas nu med två nya modeller. En fåtölj och en liten kompakt tvåmanssoffa. Båda med samma karaktäristiska designdrag som stolen.


To Go – Design Daniel Enoksson. Flexibilitet är ett honnörsord 2020 och vad kan vara mer flexibelt än To Go. Ett laptop- eller litet skrivbord som smidigt kombineras med vilken soffa eller sittmöbel som helst. Det karaktäristiska handtaget är inte bara för att flytta bordet, det är också justering av höjden!Support – Design Stig Ahlström. Vi är där vi behöver vara. Support är en pall för det moderna kontoret. Pallen inspirerar till rörelse utan att den sittande tänker på det. Det virtuella kontoret är en realitet. Support gör att vi känner oss ohämmade och fria att skapa platser för möten, relationer, kommunikation och dialog överallt på kontor och i livet.


Hammock bench – Design Axel Bjurström. Hammockserien är en av David designs största succéer. Att arbeta med naturligt vegetabiliskt garvat läder som bärande element har gett en hel möbelserie med allt från stol till bord. Årets tillskott är en stilfull bänk.


Portia Lounge – Design Superlab. Designteamet Superlabs stol Portia har fått många beundrare för sin harmoni och fina detaljer mellan metallstativ och sittskal. Nu är det dags för loungesittandet att tillföras en fåtölj med samma finess som stolen.One Air Q1-Q2 – Design Lars Hofsjö. Det flexibla sittsystemet One har berikats med ytterligare ett par sinnrika delar. De klädda borden och blomsterlådorna gör att One bibehåller sin position som skandinaviens modulsoffa nummer ett.