Nya lokaler för Kronofogden i Umeå

2 juli 2024

Fastighetsägaren Diös och Kronofogden har tecknat ett grönt hyresavtal om ca 750 kvadratmeter verksamhetsanpassad kontorsyta på Nygatan i centrala Umeå. Inför inflyttningen, som beräknas ske i september 2025, genomgår lokalen en uppgradering med inslag av återbruk. Fokus är att skapa en flexibel arbetsmiljö som möter ett modernt arbetssätt.

Bild: Diös Fastigheter
Bild: Diös Fastigheter

Kronofogden är en statlig myndighet som arbetar med skulder. Myndigheten har omkring 2 300 medarbetare utspridda på 32 orter i landet, varav ca 60 arbetar på kontoret i Umeå. 

– Tillsammans skapar vi ett kontor med god tillgänglighet, en härlig arbets- och besöksmiljö och flexibla förutsättningar att anpassa utformningen i takt med att arbetssättet utvecklas. Vi är väldigt glada över att välkomna myndigheten till oss på Nygatan och ser fram emot att under kommande år utveckla ett riktigt ändamålsenligt kontor, säger David Nygren, uthyrare, Diös Umeå.

Diös och Kronofogden har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.  

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.