Nya kontor i Pedagogen Park

30 mars 2021

Aspelin Ramm har startat bygget av det nya kontorshuset i Pedagogen Park, signerat Wingårdhs. Här ska totalt 12 000 kvm skapas och Loqalo har fått uppdraget att hyra ut kontorslokalerna. "Tajmingen med inflyttningsklara lokaler redan under 2023 är mycket bra", menar Adam Wilson på Loqalo.

Bild: Wingårdhs

Byggnaden som blir åtta våningar hög med våningsplan på 250 – 1780 kvm, innehåller totalt 12 000 kvm. Parkhusen har ritats av arkitektbyrån Wingårdhs med en oregelbunden och mänsklig gestaltning som gör att de känns mindre än vad de är.  Stor vikt har lagts vid miljövänliga, hållbara och trivsamma miljöer. Exempelvis ska stora gröna tak med växtlighet rena luften och solskydd ska hålla nere energiförbrukningen. 

Det ska bli riktigt roligt och intressant att arbeta med en nybyggd fastighet i Mölndals stad, där det just nu händer väldigt mycket.

I de båda byggnaderna planeras totalt mellan 500 och 600 parkeringsplatser i flera plan som byggs in och döljs i respektive byggnad. I gatuplan finns butikslokaler som gör Pedagogen Park till en verklig blandstad med bostäder, kontor, handel och lokal service.

- Wingårdhs har lyckats skapa en levande miljö som verkligen sätter människan i centrum. De båda byggnaderna har en oregelbundenhet i fasaderna som skapar små spännande torg och mötesplatser samtidigt som de följer gatubilden i området. Vi ser mycket fram emot att starta uthyrningsarbetet tillsammans med Loqalo, säger Mathias Vårström,  projektchef på Aspelin Ramm Fastigheter.

- Det ska bli riktigt roligt och intressant att arbeta med en nybyggd fastighet i Mölndals stad, där det just nu händer väldigt mycket. Tajmingen med inflyttningsklara lokaler redan under 2023 är mycket bra. Vi kommer att bearbeta alla medelstora och stora bolag i regionen och ser mycket fram mot samarbetet, säger Adam Wilson på Loqalo AB.

Aspelin Ramm har startat bygget och planerad inflyttning är hösten 2023.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.