Ny pusselbit i Mood District

11 oktober 2022

Mood District fortsätter att förnyas. AMF Fastigheter visar nu upp planerna på utvecklingen och ombyggnationen av anrika Jakobsbergsgatan 24. Med höga hållbarhetsambitioner växer en flexibel och långsiktig kontorsfastighet fram. Allt för att kunna tillgodose kontorshyresgästernas föränderliga behov – utan stora, klimatbelastande anpassningar.

Nyligen presenterade AMF Fastigheter nästa steg i omvandlingen av Mood District: Jakobsbergsgatan 24. Fastigheten som har varit i AMF Fastigheters ägo sedan 2013, ska med hållbarhet i fokus byggas om till en modern och flexibel kontorsfastighet. Byggstart sker under nästa år och inflyttning planeras till 2024.  

Med utvecklingen av Jakobsbergsgatan 24 fortsätter nu en 10 år lång förvandling av Mood District.

– Det gamla telegrafhuset är en av citys mest kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Med ombyggnationen ser vi till att kulturvärdet bevaras – samtidigt som vi gör fastigheten hållbar för framtidens behov. Vi ser fram emot att snart kunna välkomna fler innovativa bolag till en modern arbetsplats i Stockholms mest mångfacetterade och dynamiska stadsdelar, säger Tove Törneman, projektchef för Jakobsbergsgatan 24 på AMF Fastigheter.   

Den uthyrbara ytan omfattar drygt 15 000 kvadratmeter fördelat på tre byggnader i kvarteret mellan Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Lästmakargatan. Omvandlingen görs med höga ambitioner för minskat klimatavtryck – i såväl byggfas som framtida förvaltning.  


Projektchef Tove Törneman fortsätter: 

– Med den här omvandlingen går vi längre än vad som är vanligt i branschen. Vi beräknar klimatavtrycken tidigare i projekteringsfasen vilket möjliggör löpande justeringar för att reducera koldioxidutsläppen. Här ska framtidens bolag kunna växa, krympa och förnyas – utan att stora, klimatbelastande ombyggnationer måste göras.   

En central del av Mood District  

Jakobsbergsgatan 24 är den fjärde pusselbiten i kvartersstaden Mood District. Fram växer nu en kontorsfastighet dit man kommer för mer än att bara arbeta – här umgås man och vill vara. Huset kommer rymma gemensamma lokaler och gårdar för möten, events, konferenser och utställningar samt en bemannad reception hjälper till med tjänster som underlättar livet för de som vistas och arbetar där. 

– Med utvecklingen av Jakobsbergsgatan 24 fortsätter nu en 10 år lång förvandling av Mood District. Vi har gått från döda, mörka bakgator som ingen trodde på till ett av Stockholms mest attraktiva och levande kontorsområden. Detta tack vare långsiktig stadsutveckling som ger plats åt restauranger, butiker och caféer och skapar liv under stora delar av dygnet, säger Jenny Sivervik, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.