Ny entré till Floda

1 december 2020

Flodamotet strax öster om Göteborg får ett nytt ansikte. Svenska Hus har köpt det välkända möbelhuset och två angränsande fastigheter längs E20 och förvärvet är strategiskt och parallellt med kommunens satsning på en ny trafikplats.

Floda.jpg
Bild: Svenska Hus

– Vi har ägnat mycket kraft och energi åt att lyfta Floda Centrum och det är ett naturligt steg att positionera oss vid Flodas nya entré, säger Ylva Morelli, regionchef i Göteborg.

Nu när motet ska byggas om och få en ny rondell, busshållplats och pendelparkering vill vi bidra med att utveckla området ytterligare.

Flodamotet byggdes på 60-talet och Floda Möbler-huset har funnits som en symbol och ett riktmärke under större delen av den tiden. Floda är en attraktiv pendlingsort och behovet av nya busshållplatser har tvingat fram en rejäl uppdatering.

– Vi har en väldigt bra dialog med Lerums kommun och när nu motet ska byggas om och få en ny rondell, busshållplats och pendelparkering vill vi bidra med att utveckla området ytterligare, säger Ylva Morelli. Det gynnar både flodaborna och alla resenärer längs vägen.

Svenska Hus är väl etablerade i Floda efter några framgångsrika och kreativa år som ägare och utvecklare av ca 15 000 kvm i Centrum. Förvärvet av de tre fastigheterna vid Högavägen ger Svenska Hus ytterligare cirka 3 000 kvm i orten att utveckla.

Den 13 november skedde tillträdet och mer långtgående idéer och planer kommer att presenteras längre fram – närmast handlar det om att fylla de ytor som säljaren Floda Möbler lämnar efter sig.

– Affären har dessutom gett oss tillgång till en stor obebyggd tomt att utveckla, säger Peter Stalfors, transaktionsansvarig på Svenska Hus. Det kräver en mer omfattande planprocess i samarbete med kommunen, men båda parter ser positivt på den framtida potentialen.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.