Ny coworkingaktör i Malmö

7 september 2018

Spaces kommer att öppna sin första etablering i Sverige i Göteborg under nästa vår och till hösten 2019 öppnar de sitt coworkingkoncept även i Malmö. De väljer att placera sig i Skanskas kontorsprojekt Epic på 3 100 kvm.

Coworking – att dela kontor med andra företag och individer – har växt explosionsartat under de senaste åren. En stor internationell aktör är IWG (International Workplace Group) med varumärken som Regus, No18 och Spaces. Spaces grundades i Amsterdam och har sedan starten ca 200 coworkingplatser över hela världen. Skanskas kontorshus Epic ligger på Universitetsholmen i centrala Malmö, med ett fantastiskt läge alldeles intill vattnet och bara ett stenkast ifrån Malmö Centralstation. 

- Vi ser fram mot att öppna Malmös första Spaces i Epic. En fantastisk byggnad i ett grymt bra läge. Här kommer vi kunna erbjuda flexibla arbetsplatser, mötesrum och riktigt bra kaffe i en miljö som främjar kreativitet och nytänk. För oss är det viktigt att få komma till Malmö med Spaces och tillsammans med Skanska så kan vi äntligen ta steget säger Patrik Ölvebäck, Country Manager, Regus.


Med Epic introduceras en ny generation kontorsbyggnader i Malmö, som sätter människors välmående i fokus och ger ramar för ett sundare sätt att leva och arbeta. Det handlar exempelvis om att trappan är inbjudande och väl synlig samt fokus på dagsljus och grönska inomhus. På entréplan finns cykelhotell, duschar och omklädningsrum med handduksservice.

- Vi är mycket glada över att få välkomna Spaces till Epic och till Malmö. Att Spaces som är en världsledande aktör inom coworking väljer att etablera sin verksamhet i Epic är vi mycket stolta över. I entréplan, ut mot Nordenskiöldsgatan, kommer en välkomnande öppen coworkingyta med plats för möten och interaktion som kommer att addera ytterligare flöde och puls till  Nordenskiöldsgatan, säger Sofia Ekerlund, Marknadsansvarig, Skanska Öresund. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.