Nu utökas kontorshuset Posthornet

23 januari 2024

Nu tillför Wihlborgs ytterligare liv till det mysiga Sockerbruksområdet, precis intill Lunds centralstation. Här kommer den andra etappen av Posthornet att växa fram, med moderna kontor, café och restaurang.

Bild: Wihlborgs
BIld: WIhlborgs

Snart är det dags för Wihlborgs att uppföra nästa etapp av fastigheten Posthornet vid centralstationen i Lund. Redan 2018 stod första delen av kontorshuset klart, och i området finns idag många spännande företag och verksamheter, från yogastudio till AI-experter. Och nu ska alltså platsen utökas med ytterligare en byggnad, Posthornet etapp 2, som kommer få en unik utformning.

— Höjden på huset kommer skifta mellan tre och sju våningar, vilket ger en fin silhuett, och från kontoren kommer man kunna njuta av utsikten över Lunds vackra takåsar och gatuhus. Det kommer dessutom finnas flera grönskande terrasser som blickar ut över kvarterets mysiga torg, säger Maria Ivarsson, regionchef för Wihlborgs i Lund.

Tåg, cykel eller bil? I Posthornet finns alla valmöjligheter

Posthornets unika läge, alldeles intill Lunds centralstation, gör det smidigt att ta sig till kontoret med tåg och läget är perfekt för företag som enkelt vill kunna ta sig till andra städer i Sverige eller till Köpenhamn. Det faktum att kontorshuset ligger på västra sidan av spåren gör det dessutom lättillgängligt med bil.

— Men Lund är som bekant en cykelstad och vi vill gärna uppmuntra våra hyresgäster till att ta cykeln till jobbet. I Posthornet kommer vi skapa en modern sportdepå med cykelparkering, reparationsmöjligheter, duschar och omklädningsrum.

Kontorshuset med en levande bottenvåning

Väl på plats i huset kommer hyresgästerna inte bara ha nära till kommunikationer, utan allt man behöver runt hörnet. På Sockertorget utanför Posthornet finns redan idag restauranger, caféer och butiker. Ett utbud som kommer förstärkas ytterligare av den levande bottenvåningen i Posthornet.

— Vi vill skapa en inbjudande och öppen känsla på gatuplan och planerar för både butikslokaler, café och restaurang. Med närheten till Lund C och en blandning av bostäder och kommersiella lokaler är detta ett område med aktivitet dygnet runt. Sockerbruksområdet ger verkligen en skön känsla av att befinna sig centralt, mitt i smeten, men samtidigt ha sitt eget lugna kontor att landa i.

Attraktiva kontorsytor med flexibilitet

I Posthornet får man som företag vara med och utforma lokalerna efter sina specifika behov. Totalt kommer det att bli 10 000 kvadratmeter kontorsyta.

— Här kan vi erbjuda kontorsytor från 150 kvadratmeter upptill hela våningsplan på 2 000 kvadratmeter. Är man ett stort företag som vill ha en egen våning finns det utrymme för det. Med öppna ytor, lounger, gott om mötesrum för alla behov och modern inredning i kök och andra utrymmen kommer detta bli riktigt attraktiva kontor, på stans absolut bästa läge. Vi ser fram emot att fylla Posthornet med spännande verksamheter och människor!

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.