Nordens största innovationshubb

6 november 2018

Wellstreet etablerar Nordens största innovationshubb. I den 14 000 kvadratmeter stora glasbyggnaden vid rondellen i Häggvik finns plats för upp till 100 startupbolag, en digital skola, vc-bolag, medelstora techbolag, gym, barnområde och restaurang.

Bild: Wellstreet
Bild: Wellstreet

Wellstreet har på mindre än tre år gått från en startup till att bli en av mest namnkunniga spelarna inom den skandinaviska tech- och startupscenen. Nu meddelar bolaget lanseringen av "The Factory", en 14 000 kvadratmeter glasbyggnad i Sollentuna, strategiskt placerad mellan Arlanda och Stockholm city.

Vid lanseringen 2019, kommer The Factory att bli Nordens största innovationshubb, vilket gör den till den självklara miljön för innovation och entreprenörskap, både för startups såväl som etablerade bolag.

Tillsammans med Sollentuna Kommun och Centria Fastigheter, vill man skapa den naturliga förlängningen av den inneboende kraften i Stockholms city. Med angränsande 1500 trendiga höghuslägenheter i den nya stadsdelen Södra Häggvik, siktar man på att bygga ett samhälle där man kan bo, studera och jobba utan att behöva resa långt.


Utöver Wellstreets egna verksamhet kommer det även att finnas plats för upp till 100 startupbolag, en digital skola, vc-bolag, medelstora techbolag, gym, barnområde, samt restaurang i huset.

- Wellstreet presenterar ett spännande koncept med fokus på att bli en naturlig samlingspunkt för många av Sollentunas företagare såväl som en digitaliseringshub för framtidens företag. Det är glädjande att företaget har valt Sollentuna som plats för sin etablering och vi ser fram emot ett gott samarbete, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna kommun.

Enligt Mikael Wintzell, grundare och vd på Wellstreet, är detta en av många lösningar på problemet med Stockholms innerstadsfokus och ett sätt att hjälpa entreprenörer och bolag i stor skala, integrerat med verksamheter som finns innanför tullarna.

- The Factory kommer att erbjuda arbetsmiljöer med en framväxande infrastruktur av absolut toppklass i en kommun som omfamnar näringslivet och som tidigt förstått samhällets behov av olika boendeformer i anslutning till hög kvalitet och tillgänglighet i skola, vård och omsorg. Med The Factory som bas kan våra entreprenörer och övriga hyresgäster erbjudas och erbjuda en plattform för sann work-life balance, säger Mikael Wintzell.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.