Naturliga möten i Första Parkett

25 december 2018

Kontorsprojektet går under namnet Första Parkett och innefattar 30 000 kvadratmeter i populära Arenastaden. ”Ett unikt samarbete”, säger Sofia Sköld, uthyrare på Fabege.

Redan i höstas klubbade kommunfullmäktige i Solna detaljplanen om genomförandeavtalet för en ny simhall vid Ulriksdals idrottsplats. Ovanpå simhallen ska kommersiella kontor byggas i regi av Fabege. Kontorsvåningarna blir sammanlagt nästan 30 000 kvadratmeter och byggs på spekulation. 

- I dag är intresset för Arenastaden väldigt stort så vi anser det inte vara ett risktagande att bygga utan kund i kontorslokalerna då inflyttningen sker först under 2022. Jag är fullständigt övertygad om att stora delar kommer vara uthyrda redan om ett år, säger Sofia Sköld.

Arenastaden, med Mall of Scandinavia i spetsen, har blivit ett populärt område där tiotusentals arbetstillfällen har skapats. Platsen lämpar sig därför bra för en simhall, menar kommunstyrelsens ordförande i Solna, Pehr Granfalk (M). 

- Området tillhör ett av Sveriges mest spännande och under kommande mandatperiod invigs den nya simhallen i nära anslutning till Arenastaden. Idén är att den ska tillgodose Solnabornas behov av rekreation, motion, simundervisning och babysim med sina tio banor och även bidra till en trevligare boendemiljö, säger han.