Mot bästa jobbhösten

27 augusti 2019

Du är nog inte ensam om att kanske tycka det är lite tungt att gå tillbaka till jobbet efter sommar och semester. Kolla in tipsen för att kicka igång den bästa jobbhösten!

1. Sätt tydliga mål - Nå dit du vill! Och gör det i höst! Våga drömma stort, gör det tydligt för dig själv vad du verkligen vill och träna upp din vinnarskalle. 

2. Frisk och vältränad, på jobbet - Lägg upp en plan för träning och rörelse, en plan som är lätt och rolig att följa. Börja med att läsa vad livsstilsläkaren Kom överens om att börja träna tillsammans med dina kollegor några gånger i veckan. Det, plus några sköna skrivbordsövningar, kommer att göra skillnad!

3. Minipauser med stor effekt - Vardagen är för många ett hamsterhjul som ofta går i alldeles för snabb takt för att vi ska hinna stanna upp, tänka efter, njuta av det vi älskar och återhämta oss. Något som i värsta fall kan resultera i utmattningssyndrom. Låt din nystart innebära att du börjar värdesätta din vila lika mycket som tiden då du ska uträtta saker och avsätt stunder i ditt schema för bara återhämtning och reflektion. Meditation, kort eller lång, kan vara ett effektivt sätt att varva ner. Här är en meditationsövning som är lätt att få till under arbetstid.

4. Få bukt med ditt telefonberoende - Låt hösten 2019 bli perioden du lär dig bestämma över din telefon och inte tvärtom – och bli betydligt mer effektiv och mindre stressad på kuppen. 

5. Boa in dig mer på kontoret - Forskning har visat att motivationen och effektiviteten hos medarbetare ökar med över 30 procent om de får sätta en personlig prägel på sin kontorsplats. Det är också bevisat att sterila kontorslandskap leder till sämre produktivitet.

Källa: kontorsliv.se

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.