Mest nöjda i Härryda

2 juni 2020

Härryda kommun får bäst betyg i Göteborgsregionen, när företagen rankar företagsklimatet i Sveriges kommuner. Det visar Svenskt näringslivs årliga enkät, som presenterades nyligen.

tumme upp.jpg
Bild: Pixabay

– Det är väldigt positivt att vi ökar och att vårt företagsklimat förbättras. Vi arbetar tillsammans med företagen i kommunen och försöker vara lyhörda för deras behov, säger Fredrik Olsson, näringslivschef i Härryda kommun. Jag välkomnar alla företagare att höra av sig, med tankar om hur vi kan bli ännu bättre.

Vi har antagit ett näringslivsstrategiskt program, där målet är att vi ska vara Sveriges bästa näringslivskommun. 

Enkätundersökningen låter företagare i Sveriges 290 kommuner ge sin bild av företagsklimatet i den egna kommunen, genom att ta ställning till olika frågor kring bland annat tillgänglighet, information och attityder.

Härryda kommun får i år högre betyg än i fjol och placerar sig som nummer ett i Göteborgsregionen. Ett par av de områden där Härryda kommun får bättre betyg är:

• Service och bemötande

• Upphandling

Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande, är nöjd med resultatet och betonar att resan mot ett ännu bättre företagsklimat är långsiktig.

– Det är glädjande att vi ökar och vi behöver arbeta uthålligt med de här frågorna. Vi har antagit ett näringslivsstrategiskt program, där målet är att vi ska vara Sveriges bästa näringslivskommun. Nu är det bara full fart framåt!

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.