Mektagonen blir ännu mäktigare

22 mars 2018

Det är svårt att missa den mäktiga, svarta kolossen på Göteborgsvägen/Mölndalsvägen. Kontorshuset Mektagonen är sedan åtta år fyllt av moderna kontor med hög teknisk kvalitet, plus massor av service. Snart får fler företag chansen att etablera sig här då ytterligare 8 000 kvm kontor ska utvecklas. Samtidigt som blandstaden växer upp runt omkring.

Huset på Göteborgsvägen/Mölndalsvägen byggdes 1970, då känt som Hällungen, men köptes 2009 av Alecta som totalrenoverade fastigheten. En satsning som har visat sig vara väldigt lyckad.

- Mektagonen är ett av våra mest lyckade projekt, konstaterar Ulf Birk, Uthyrningsansvarig på Newsec, som förvaltar fastigheten åt ägaren Alecta.

Ytterligare 8 000 kvm

Men ett starkt koncept blir nu ännu starkare när Mektagonen ska utvecklas med ytterligare 8 000 kvm.  

- Det är dags att lansera version Mektagonen 3.0, berättar Ulf Birk. 8 000 kvm nyproducerade kontorsytor för nya hyresgäster att flytta in i från Q1 2020.


Det är dags att lansera version Mektagonen 3.0.

 

Kontoren byggs totalt i sex plan med en yta om 1 330 kvm per plan. Ytorna är flexibla, kan delas och skräddarsys efter olika hyresgästernas behov. Ny ventilationsteknik gör att man kan skapa effektiva arbetsplatser ner mot 12 kvm. 

- En fin takhöjd, moderna ytskikt och generösa fönsterpartier är förutsättningar för ett gott kontorsklimat, förklarar Ulf Birk. Dessutom bygger vi upp en grön oas på innergården på plan fyra, en trädgård som ger det där lilla extra. Vi satsar också på att nå Miljöbyggnad, nivå Silver.

Håll utkik efter en längre artikel om Mektagonen i Lokalguiden Göteborg, nr 4, med utgivning vecka 16.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.