Matkoncept till Viared Center

9 augusti 2023

Viared Center är en del av en ny modern företagspark väster om Borås som framöver ska rymma flertalet olika verksamheter som restaurang, café, gym, frisör och mycket mer. Här öppnar Compass Group ett nytt spännande restaurangkoncept, café och konferens i november, där klimatvänliga menyer står i fokus.

viared webb.jpg
Bild: Wingårdhs

Viared Center kommer bli en viktig knutpunkt för runt 7 000 medarbetare på olika företag i området när det är färdigt. Gert Wingårdh står bakom byggnadens spännande arkitektur i trä (miljöklass guld*), inklusive takterrass med pergola och lika mycket grönska även inomhus.

För oss är det viktigt med en restaurangpartner som precis som vi strävar efter att skapa förutsättningarna för en hållbar framtid. 

- Det här är ett mycket spännande projekt som går hand i hand med vår matfilosofi där hållbarhet är ledstjärnan. Vi planerar våra menyer efter säsong och jobbar mycket med växtbaserade alternativ till kött för att minska klimatpåverkan. Dessutom kommer vi satsa på spännande gästspel och olika matupplevelser som följer årstiderna, exempelvis hummerpremiär, säger Krister Dahl, Culinary Director på Compass Group.

Den nya restaurangen, som ska heta View, är 700 kvadratmeter stor och rymmer 120 sittande gäster. Trots att det i första hand är en lunchrestaurang ska känslan vara som en kvällskrog där borden står uppdukade med bestick, servett och brödkorg redan när gästerna kommer. Själva inredningen är inspirerad av fine dining med väl valda detaljer och möbler. Till restaurangen hör också en representationsdel som kan bokas för event och möten.

Förutom restaurangen kommer Compass Group också att driva ett café i samma byggnad. Även här kommer hållbarhet att stå i fokus och sortimentet varieras under dagen för att passa såväl frukost som eftermiddagsfika eller ett snabbt mellanmål.

- För oss är det viktigt med en restaurangpartner som precis som vi strävar efter att skapa förutsättningarna för en hållbar framtid. Vi vill kunna ge bästa tänkbara service för att underlätta vardagen för områdets hyresgäster, co-workers och besökare, och den nya restaurangen och caféet kommer bli ett nav i Viared Center, säger Gustav Björsell, vd för Viared Center AB.

*Miljöklass guld är en hög nivå som de mest ambitiösa byggnaderna, ofta med uttalad miljöprofil, kan satsa på att få. Kraven som ställs är höga, till exempel tillåts inte radonhalten vara högre än en fjärdedel av lagstadgat krav. Källa: Sweden Green Building Council

Om Viared Center

Viared Center är en ny knutpunkt för företag och anställda i den växande företagsparken väster om Borås. Ett välkomnande center med café, restaurang, gym och en 24/7-butik med självbetjäning samt en mängd andra serviceverksamheter, som ger tid över i vardagen för de 7 000 anställda i området.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.