Mötesbranschens svar på Airbnb

22 februari 2018

Den danska mötesbokningstjänsten Gaest.com lanseras nu i Sverige. Med det Airbnb-inspirerade konceptet gör Gaest.com det enkelt att hitta, boka och hyra möteslokaler per timme – utan telefonsamtal, offertförfrågningar och väntetider. Dessutom är det lika enkelt för företag att hyra ut sina lediga mötesrum.

Med bara några klick kan man nu snabbt, bekvämt och enkelt boka ett mötesrum per timme utan offertförfrågningar och väntetider. Tjänsten har funnits i Danmark sedan 2017 och gjort stor succé med både traditionella mötesrum och lite mer udda lokaler som en husbåt och ett gammalt broöppningstorn.

– Att boka lokal för event, seminarier eller enklare möten kräver ofta lång framförhållning, många kontakter och tidskrävande offertförfrågningar. Med Gaest.com kan tid och energi istället läggas på att skapa bra och meningsfulla möten. I Danmark har vi fått ett mycket positivt mottagande, därför är det roligt att nu vara igång i flera svenska städer med tyngdpunkt i Stockholm, Göteborg och Malmö, säger Anders Mogensen, VD och grundare av Gaest.com.

Gynnar frilanskulturen

Gaest.com har under en tid sett en förändring i hur och var vi arbetar. Detta gäller både stora och små företag som blir allt mer inriktade på medarbetarnas effektivitet och kreativitet, och kräver därför enkel åtkomst till kreativa platser för möten, workshops och seminarier. En trend som också syns är frilanskulturen där man ofta behöver tillfälliga platser för exempelvis kundmöten.

– Vi på Generator, liksom Gaest.com, förstår värdet av den digitala effektiviteten. I dagens samhälle händer saker här och nu, och den moderna beställaren har inte tid för lång och ineffektiv korrespondens när det kommer till bokningar, vilket gör att Gaest.com verkligen ligger helt rätt i tiden. Det känns som att framtiden redan är här, säger Erika Danell, Sales & Meetings Manager, på Generator Stockholm.

hyr ut eget mötesrum

Via Gaest.com kan man boka mötesrum som inte nödvändigtvis tillhör ett hotell eller konferenscenter, och tjänsten gör det även enkelt för företag att själva hyra ut sina lediga mötesrum till andra. 

Välj bland de över 400 lokalerna i Sverige, eller de drygt 3 000 lokalerna totalt, boka direkt hos värden och betalar bara för de timmar du hyr lokalen. Hos många värdar kan man även beställa kaffe, lunch och annan catering.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.