Möbler för utomhuskontoret

11 februari 2021

Nola visar nyheter inom Outdoor Office och deltar under Stockholms Design Week i utställningen Inside Swedish Design - Presence and Innovation, som belyser Sveriges ledande position inom hållbar design, innovation och möbelproduktion. Nyheterna finns att uppleva digitalt såväl som fysiskt på Stockholms Auktionsverk.

Inside Swedish Design är en visning i både virtuell och fysisk form där Nola deltar under årets Stockholm Design Week med nya produkter kopplade till utomhusarbete. I utställningen visas design av formgivarna Fredrik Mattson, Nina Jobs, Superlab och Charlotte Petersson Troije på Stockholms Auktionsverk. Visningen genomförs i ett samarbete mellan Interior Cluster och Beckmans Designhögskola tillsammans med Stockholms Auktionsverk, Swedish Wood och the Swedish design movement.

Vi har arbetet med Outdoor Office under en längre tid, men nu kan vi se att pandemin har påskyndat behovet och efterfrågan på dedikerade arbetsplatsmöbler för utomhusbruk.

 - Vårt mål är att vara i fronten av stadens utveckling och vara delaktiga i gestaltningen av innovativa och tillgängliga platser för alla människor. Vi har arbetet med Outdoor Office under en längre tid, men nu kan vi se att pandemin har påskyndat behovet och efterfrågan på dedikerade arbetsplatsmöbler för utomhusbruk, säger Agneta Stake, Design Manager och grundare av Nola.

Produktnyheter

- Work Lounge svarar upp mot det ökade behovet av funktionella och genomtänkta arbetsplatser i utomhusmiljöer. Med mjuk sits, hög rygg och ett anpassat laptopbord ger möbeln den som arbetar under bar himmel alla möjligheter till effektivitet. Work Lounge är formgiven i samarbete med Superlab och Charlotte Petersson Troije.

- Gry är en ny serie fast förankrade möbler med fokus på det absolut viktigaste: komfort, estetik och slitstyrka. Den skyddande sargen som elegant löper runt konstruktionen gör Gry-serien både stark och tålig. Gry är formgiven av Fredrik Mattsson.

- Paus är en serie stöd med fart i, en enkel och smidig viloplats i offentliga miljöer. Stödet är tillverkat i sandgjuten återvunnen aluminium och har skulpterats fram för att hitta den bästa formen och rätta komforten, trots den lilla ytan. Paus finns i tre olika höjder för att kunna passa olika ändamål. Paus är formgiven av Nina Jobs.

- School Yard är ett nytillskott i möbelserien High & Low specifikt framtagen för funktionella arbetsplatser utomhus. Sittmöbeln med arbetsbord gör att den fungerar lika bra i pedagogiska miljöer som på en takterrass eller i ett Outdoor Office. High & Low är formgiven av Mats Aldén.

Satsningen på Outdoor Office har pågått under lång tid och är fortsatt viktigt för Nolas innovationsarbete med dedikerade arbetsplatser för utemiljöer.

Läs mer här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.