Lokalguiden släpper ny marknadsrapport

31 mars 2021

2020 blev ett minst sagt annorlunda år, även för fastighetsbranschen. Nu släpper Lokalguiden en marknadsrapport för lokaluthyrningsbranschen 2020.

Daniel Åberg, vd på Lokalguiden Sverige AB.
Daniel Åberg, vd på Lokalguiden Sverige AB.

Det finns många frågor att besvara om hur lokalsökande företag och uthyrningen av kommersiella lokaler påverkats av Coronapandemin 2020. Med den här rapporten vill vi ge vår syn på lokalhyresmarknaden under förra året, där fokuset ligger på att analysera kommunerna Stockholm, Göteborg, Malmö och några av dess närliggande kommuner.

Det är väldigt intressant att det totala antalet sökningar 2020 ökade med hela 35,3%. Vi ser att behovet av företagslokaler fortsatt är väldigt stort, säger Daniel Åberg, vd på Lokalguiden Sverige AB. 

I rapporten tittar vi bland annat närmare på hur lokalsökandet sett ut under 2020 jämfört med 2019, om företag har valt att söka sig till mindre lokaler och vilka lokaltyper som har påverkats mest. Datan är tagen från trafiken och sökningar på lokalguiden.se samt från bekräftade uthyrningar av uthyrare och mäklare i tävlingen Årets Uthyrare och Årets Mäklare. 

Vi kavlade upp skjortärmarna och frågade branschen vad vi kunde göra extra för dem.

När pandemin svepte in över landet bestämde sig Lokalguiden för att tidigt ta ett extra stort ansvar för såväl kunder som lokalsökande företag och uthyrare. 

‒ Vi valde att inte permittera oss för vi var säkra på att vi skulle behövas extra mycket och istället bestämde vi oss för kavla upp skjortärmarna och fråga branschen vad vi kunde göra extra för dem. Det resulterade bland annat i att vi underlättade för våra kunder att boka videovisningar och få hjälp med företagslån via låneförmedlaren Kompar under Q2 när det var som mest oroligt, säger Daniel Åberg, vd på Lokalguiden Sverige AB. 

Läs hela rapporten här: Lokalguidens marknadsrapport för lokaluthyrningsbranschen 2020.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.