Lokaler i nytt kvarter

25 september 2020

Först ut bland Riksbyggens projekt vid Masthuggskajen blir en bostadsrättsförening med sammanlagt 130 lägenheter och flera lokaler i bottenplan. Det nya kvarteret kommer att ligga längs Första Långgatan och totalt kommer Riksbyggen att uppföra drygt 500 bostäder vid Masthuggskajen. Kanozi Arkitekter kommer att rita det nya kvarteret vid Första Långgatan.

Kanozi.jpg
Bild: Kanozi Arkitekter

– Riksbyggen byggde sitt första hus i Göteborg år 1940, för precis 80 år sedan, och sedan dess har vi arbetat med att utveckla staden och tillföra nya bostäder. Projektet vid Masthuggskajen är ett av de största stadsutvecklingens projekten i Göteborg just nu och vi är mycket glada över att det första kvarteret kan börja ta form, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg.

Masthuggskajen är ett av de största stadsutvecklingens projekten i Göteborg just nu och vi är mycket glada över att det första kvarteret kan börja ta form.

I kvarteret blir det cirka 8 500 kvm bostadsyta och cirka 2 050 kvm lokalyta. Stort fokus ligger på att skapa en levande stadsdel med liv och rörelse. Det kommer bland annat att bli en livsmedelsbutik och 4-5 affärslokaler i markplan. Sammanlagt blir det cirka 130 lägenheter i ett hus med nio våningsplan. 

– Vi är mycket glada över förtroendet att få rita detta viktiga projekt inom Mashuggskajen-området. Denna stadsdel är en viktig pusselbit i Göteborgs utveckling till en tät stadskärna som närmar sig vattnet. Extra roligt att göra detta tillsammans med Riksbyggen som också brinner för denna spännande nya stadsdel, säger Johan Casselbrant, arkitekt på Kanozi Arkitekter.

– Vi ser fram emot att lansera detta kvarter i början av nästa år. Kanozi har ritat ett kvarter med inte bara välplanerade lägenheter, de har även ritat en gård utöver det vanliga. En lummig innergård som vi tror kommer tilltala många olika målgrupper, säger Anders Radne, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen Bostad Göteborg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.