Kvartersstad med fullservice

12 juni 2018

I Solna utvecklar NCC kvartersstaden Järva Krog. Här möts kontor, handel och service med närhet till kommunikationer och naturen. Andreas Wik, Regionchef och Irene Öman, Uthyrare, berättar allt om området.

Totalt innefattar projektet Järva Krog 90 000 kvm, där 45 000 kvm är kommersiella ytor och de resterande 45 000 kvadratmetrarna bostäder. Bygget av det första kvarteret har påbörjats och hela området beräknas vara klart mellan 2023 och 2025.

– Vi bygger inte bara kontor och bostäder, utan det är en hel kvartersstad vi avser att bygga här. Det blir något helt annat än vad man förknippar med platsen idag. En kvartersstad som innehåller miljöer mellan husen och service för en modern boende, arbetande och besökande människa, säger Irene Öman, uthyrare på NCC.

hållbarhet i stadsdelen

I kvartersstaden satsar NCC hårt på kringtjänster och närheten till dem. Det kommer att finnas gym, restauranger, butiker och allt eftersom tiden går ska det adderas fler servicetjänster till området. 

– Vi tror att det kommer bli en riktigt bra mix där bostäder och arbetsplatser blandas på ett bra sätt. Redan från början kan vi få in bra service och levande bottenvåningar. Just mixen gör att lokalerna har goda förutsättningar att locka kunder under både dag- och kvällstid. Man ska både kunna jobba och bo här, säger Andreas Wik, Regionchef på NCC. 

Närhet till knutpunkter

Järva Krog är strategiskt placerad för såväl kollektivtrafik som bil och cykel. Från pendeltågsstationen når man centrala Stockholm på bara några minuter, och det är även nära till Mall of Scandinavia samt kulturscenen på Ulriksdals slott och Friends Arena. Flygplatserna Arlanda och Bromma når man enkelt med direktaccess till både tåg och buss. Väljer man att ta sig till området med bil eller cykel finns det goda parkeringsmöjligheter. 

– Varje kvarter kommer att ha bilparkering under fastigheterna, det kommer även finnas både bil- och cykelpooler. Vår ambition är inte bara att uppfylla Solna stads norm för cyklar utan även att försöka överträffa den. Då de stora cykelstråken passerar Järva Krog är platsen utmärkt för cykelpendling. 

Hög flexibilitet och potential

För att kunna möta hyresgästernas förändrade behov kommer lokalerna att ha en hög  inbyggd flexibilitet, vilket bland annat innebär att du som hyresgäst över tid med enkla medel kan förändra lokalen inom din hyresperiod. 

Installationsgolv och andra smarta lösningar bidrar till möjligheterna för hyresgästerna. 

– För tidiga hyresgäster förs en nära dialog för att möta behov i så stor utsträckning det bara går. För att sedan addera flexibiliteten utanför den egna förhyrda lokalen erbjuds det via co-working tillfällliga mötesrum och arbetsplatser, avslutar Irene Öhman.


    

Irene Öman, Uthyrare, och Andreas Wik, Regionchef, NCC


Läs artikeln i sin helhet i Magasinet Lokalguiden nummer 6 med utgivning v 24.
Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.