Kvarter fortsätter omvandlas

9 november 2021

När Region Skånes Barn- och ungdomspsykiatri (BUP) i Helsingborg flyttar till Hermes 10 i slutet av 2022 är det till anpassade, funktionella och centralt belägna lokaler. Den tidigare industrifastigheten fortsätter nu sin omvandlingsresa för att möta nya verksamheter.

wihlborgs_webben.jpg
Magnus Lambertsson, regionchef på Wihlborgs. Bilder: Wihlborgs

Wihlborgs har sedan tidigare vunnit en upphandling för Region Skånes Barn- och ungdomspsykiatri, och hyresavtal är tecknat om totalt 2 500 kvadratmeter med planerad inflyttning fjärde kvartalet 2022.

 Våra satsningar på fastigheten syftar alla till att skapa mer liv och aktivitet i kvarteret.

- Idag tillhör åtta av Wihlborgs tio största hyresgäster den offentliga sektorn. Region Skåne är en viktig hyresgäst som bidrar med stabilitet men också prägel på kvarteret. I Hermes får Region Skåne fullt moderna lokaler i en klimatsmart och återbrukad fastighet med bästa möjliga pendlingsläge för sina medarbetare. Besökare kommer att mötas av en välkomnande miljö och god tillgänglighet, säger Magnus Lambertsson, regionchef på Wihlborgs.


Wihlborgs förvärvade Hermes 10 med totalt 51 000 kvadratmeter i april 2019. I den gamla Tretornfabriken, som bland annat huserar Campus Helsingborg, bedriver Wihlborgs idag ett aktivt utvecklingsarbete för att ge fastigheten en tydlig identitet. Medan själva huskroppen bevarats har innehållet växlat genom tiderna. Huvudbyggnaderna ritades av arkitekten Mogens Mogensen åt Helsingborgs Gummifabrik AB 1943 (senare Tretornfabriken).

- Våra satsningar på fastigheten syftar alla till att skapa mer liv och aktivitet i kvarteret. Vi är också lyhörda för det växande intresset för just moderna funktioner i äldre miljöer, säger Magnus Lambertsson.

Bland övriga hyresgäster i Hermes 10 finns Campus Helsingborg, Ikea, Helsingborgs Stad, CapGemini, WSP samt coworkingaktören Mindpark.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.