Kungsmässan bästa citygallerian

21 juni 2018

Kungsmässan köpcentrum i Kungsbacka har för tredje året i rad utsetts till Sveriges bästa Citygalleria i undersökningen ”Svenskarnas favoritcentrum 2018”, gjord av undersökningsföretaget Evimetrix. Utöver att också vara besökarnas favoritcentrum i Storgöteborg slog man sig i år in som topp tre över svenskarnas absoluta favoritcentrum.

Daniel Petersson, centrumchef på Kungsmässan köpcentrum:

– Vi är såklart jätteglada och stolta över att få den här utmärkelsen även i år. Vi jobbar stenhårt varje dag för att våra besökare ska få den bästa möjliga upplevelsen när de besöker oss. Att vi utöver utnämningen till Sveriges bästa citygalleria även hamnar på tredje plats bland svenska folkets favoritcentrum alla kategorier visar att vi hela tiden blir bättre även i dessa tider med stora utmaningar för handeln.

Kungsmässan petade i år ned Avion Shopping i Umeå och Täby Centrum från topp tre-listan över svenskarnas favoritcentrum. Parametrar som kundbemötande och butiksutbud är viktiga för att få ett högt resultat i undersökningen. Den viktigaste faktorn är hur besökarna trivs i anläggningens lokaler. Där handlar det om upplevd trygghet men också att ljussättning, färger och möblemang upplevs som trivsamma av kunderna.

– All framgångsrik handel börjar med att attrahera konsumenterna och de centrum som lyckas med det får nöjdast kunder, säger Alf Brydolf-Berg, vd för Evimetrix.

Evimetrix undersökning ”Svenskarnas Favoritcentrum” är en årlig, återkommande undersökning bland konsumenter. Resultatet baseras på cirka 40.000 omdömen från 7000 konsumenter och i år ingick över 300 köpcentrum, gallerior och handelsplatser geografiskt spridda över hela Sverige.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.