Kungsleden förvärvar STUDIO i Malmö

13 mars 2018

STUDIO är ett unikt hus som är utformat för att skapa möten och bidra till kreativitet och innovationskraft. Moderna kontor blandas med hotell, blackbox samt publika sociala utrymmen som restauranger, caféer och en skybar.

Bild: Kungsleden

Fastigheten blir en del av Kungsledens kärninnehav och stärker deras högkvalitativa kunderbjudande i Malmö. 

- Vi är mycket glada över att ha kommit i mål med ytterligare ett förvärv av en toppmodern fastighet med högsta hållbarhetsklassificering från Skanska. Fastigheten blir en del av vårt kärninnehav med stabila och långa kassaflöden från bra hyresgäster som höjer Kungsledens basintjäning till låg risk”, säger Henrik Gerdin, transaktionschef på Kungsleden.

Vakans finns

Fastigheten Tyfonen 1 färdigställdes under 2017 och är 14 våningar hög med cirka 18 250 kvm uthyrningsbar yta. Fastigheten är belägen på Universitetsholmen vid Centralstationen, med en fantastisk utsikt både mot hamninloppet och staden. STUDIO är ett hus byggt för möten, som med sin blandning av näringsliv, restauranger, hotell och kultur skapar en levande, kreativ och aktiv miljö som har öppet 24 timmar om dygnet. De största hyresgästerna är Story Hotel, EY, United Spaces, Scan Coin och Altitude Meetings.

- I dagsläget har vi ca 1 000 kvm vakant, säger Ylva Sarby Westman, Vice VD, Fastighetsinvesteringar, Kungsleden.

Tillträde kommer att ske i maj 2018.

- STUDIO stärker vårt kvalitativa kunderbjudande i Malmö med ett spännande koncept där små och stora företag kan mötas i en internationell miljö som skapar dynamik och kreativitet. Kungsledens vision är att skapa attraktiva och hållbara platser som berikar människors arbetsdag och STUDIO är ett utmärkt exempel på vad det kan innebära”, säger Ulrica Sjöswärd, fastighetschef Göteborg/Malmö Kungsleden.

En mötesplats i staden

- Vi är stolta över att ha utvecklat STUDIO som med konceptet Work, Stay, Play skapat en ny mötesplats i staden som inbjuder till kreativitet och oväntade möten. Investeringsviljan i Malmö är stark och vi är särskilt glada över ett fint samarbete med Kungsleden. Vi ser nu fram emot vår fortsatta satsning på Universitetsholmen med projekten Epic och Citadellsstaden”, säger Camilla Wieslander, vd, Skanska Öresund.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.