Kraftfull expansion i Göteborg

8 juni 2021

Coworkingbolaget United Spaces expanderar kraftfullt och satsar nu i Göteborg med två stora anläggningar – en på var sida om älven.

united spaces.jpg
Bild: United Spaces

- Självklart ska vi finnas på plats när Göteborg kavlar upp ärmarna för ny business. Landets andra stad kokar av entreprenörskap med stor efterfrågan på flexibla arbetsplatser för både enskilda och företag, säger Yvonne Sörensen Björud, vd för United Spaces.

Satsningen i Göteborg innebär att anläggningen på Östra Hamngatan 16 mer än fördubblas i storlek, samtidigt som en helt ny öppnar på Lindholmen i september. Totalt beräknas de båda arenorna kunna husera 1 000 personer i olika slags skräddarsydda medlemslösningar – från lounge i flera storlekar till avskilt private office.

Coworking är framtiden

Med verksamhet sedan 1999 är United Spaces både pionjären och nestorn i den svenska coworkingbranschen. 2019 köptes bolaget av Castellum för att möta den växande efterfrågan på större flexibilitet, tjänster och service kopplade till kontorslivet. Under det gångna pandemiåret har trenden gått spikrakt uppåt, vilket tydligt framgår av Castellums färska undersökning Framtidens arbetsliv där två av tre kontorsarbetare kan tänka sig att arbeta eller arbeta delvis på ett coworkingkontor.

Landets andra stad kokar av entreprenörskap med stor efterfrågan på flexibla arbetsplatser för både enskilda och företag.

- Kärnan i coworking är att det ska vara kul att gå till jobbet. Våra arbetsplatser är mer av mötesplatser. Traditionella kontorslösningar med långa avtal och komplicerade kontrakt får tuffare konkurrens och pandemin skyndar på utvecklingen. Även stora bolag börjar se fördelarna med coworking, konstaterar Yvonne Sörensen Björud. Faktum är Castellum själva går över till coworking. Både bolagets huvudkontor och regionkontor Väst tar plats som medlemmar i United Spaces när stora delar av Östra Hamngatan 16 byggs om för coworking.

- Vi tror på coworking, och vi tror på det flexibla arbetssättet som en del av framtida lösningarna och vi äger därför United Spaces – så nu ska vi leva som vi lär. Flexibla kontor med mer service, roligare umgänge, mer kreativitet – helt enkelt en attraktiv arbetsplats och en nyckel för att attrahera rätt medarbetare i framtiden, säger Henrik Saxborn, vd på Castellum. 

Båda sidor av älven

United Spaces på Östra Hamngatan växer från dagens 2 423 kvm till 5 952 kvm. Castellum AB och Castellum Väst hyr 1 700 kvm i den topprenoverade anläggningen som invigs 1 juni.

I september öppnar United Spaces i Uni3 på Lindholmen med 2 100 kvm, som under Q1 2022 följs av ytterligare 2 000 kvm.

Inredningsarkitekter för Östra Hamngatan är Refine, och anläggningen på Lindholmen designas av Specific Generic.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.