Kontor med industrikänsla

6 februari 2018

När Bygg-Göta tog sig an att förädla och utveckla Pagodenhuset med sin karaktäristiska form på Gullbergs Strandgatan blev det en succé. Nu utvecklar man hela kvarteret vidare och kan till sommaren erbjuda 18 smålokaler med inbyggd wow-effekt på Kämpegatan. I augusti står även en vindsvåning på över 950 kvm klar. Och fortsättning följer...

Just nu jobbar Bygg-Göta för fullt med visionen att skapa ett helt unikt kvarter i Pagodenområdet. I etapp 1 skapas 5 000 kvm i tre våningar. Och inte vilka 5 000 kvm som helst. På Kämpegatan får företag som söker lokaler med det lilla extra sitt lystmäte. 18 kontor mellan 129 kvm-193 kvm får behålla husets råa, industriella känsla och betonggolv, grovputsade ytterväggar, dova färger och glaspartier med svarta stålramar står i fokus. 

- Vi upplever en stor efterfrågan på just den här typen av lokaler, konstaterar Linda Neidert, uthyrare på Bygg-Göta. Här kan små företag som söker lokaler med wow-känsla växa, i en dynamisk och kreativ miljö. 

Längst upp i huset har Bygg-Göta skapat en vindsvåning om över 950 kvm. Pricken över i:et i etapp 1. 

- Den här lokalen är verkligen något utöver det vanliga, menar Linda Neidert. Med synliga bjälkar och en otrolig takhöjd är det här ett kontor som rymmer många arbetsplatser.


Vi upplever en stor efterfrågan på just den här typen av lokaler.


I etapp 2 blir det ytterligare 5 000 kvm kontor som förhoppningsvis blir klara 1,5 år efter sommaren när etapp 1 stå färdig. I nästa huskropp skapar Bygg-Göta större lokaler om 500–1 000 kvm. Dessutom skapas en egen oas på innergården med restauranger, café, uteserveringar och butiker. Träd och terrasser från en del av lokalerna ger ytterligare karaktär.

I den sista etappen, som planeras att står klar om cirka 5 år, byggs innergården in helt och hållet. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.