Kontor med hög ambition

20 mars 2023

Sommaren 2023 välkomnar Skanska Fastigheter Malmö företaget Ahlsell till kontorshuset Hyllie Terrass. Ahlsell, som är den ledande tekniska distributören i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner flyttar in och skapar ett Öresundskontor för delar av sina centrala funktioner på våning 10 med två egna gröna terrasser och en fantastisk utsikt över Öresund.

hyllie terrass webb.jpg
Bild: Skanska Fastigheter Malmö

Med sin nyskapande arkitektur blir Hyllie Terrass ett av Sveriges mest hållbara kontorshus, byggt för att uppnå netto-noll klimatpåverkan under sin livstid, och är pre-certifierat enligt SGBCs NollCO2. För att uppnå kraven för NollCO2 krävs ett helhetstänkande där klimatavtrycket påverkar alla beslut och där alla inblandade aktörer samarbetar för att minimera byggnadens klimatavtryck från början till slut.

Utöver NollCO2-certifieringen kommer Hyllie Terrass att hållbarhetscertifieras enligt LEED samt hälsocertifieras enligt WELL. Hållbarhet genomsyrar allt, från stommen till de gröna terrasserna. Alltid med människans behov och hälsa i centrum.

Skanska delar Ahlsells ambition att vara med och bygga ett mer hållbart samhälle, vilket är en viktig grundbult för oss inför beslut såsom detta.

- Skanska delar Ahlsells ambition att vara med och bygga ett mer hållbart samhälle, vilket är en viktig grundbult för oss inför beslut såsom detta. Denna ambition avspeglas också i Hyllie Terrass och alla dess hållbarhetskopplade certifieringar. Med vårt stora medarbetarfokus ser vi därför fram emot att kunna erbjuda våra medarbetare denna inspirerande arbetsmiljö, och skapa en naturlig mötesplats för nordisk samverkan internt och externt genom detta nya Öresundskontor, säger Mikael Sundström, VD Ahlsell Sverige.

Hyllie Terrass utformning och innehåll uppmuntrar till klimatsmarta och hälsosamma val. Trivsamma sociala ytor stimulerar möten och idéutbyte. De stora terrasserna ger grönska och ny energi. De gröna hyresavtalen sporrar hållbart tänkande i alla led.

- Hyllie Terrass är utformat för att få människor och företag att bli den bästa och mest hållbara versionen av sig själva. Vi är mycket glada och stolta över att få välkomna Ahlsell till Hyllie Terrass. Ahlsells tydliga strategi att inkludera hållbarhet i allt går hand i hand med Hyllie Terrass, säger Sandra Nilsson, Uthyrningsansvarig på Skanska Fastigheter Malmö.

Hyllie Terrass omfattar 12 våningsplan om cirka 14 000 kvadratmeter och är beläget nära Hyllie Station. Tidigare signerade hyresgäster är bland annat AAK, Skanska samt Compass Group som kommer att driva service och restaurang i Hyllie Terrass.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.