Kontor i Glashuset i Mölndal

13 november 2018

Glashuset är en gedigen och välbyggd fastighet med en spännande och iögonfallande exteriör och en väldigt funktionell och flexibel interiör, säger Mikaela Widell, uthyrningsansvarig på L2 Fastigheter. - Här kan vi erbjuda flexibla kontorslösningar på mellan 200 och 800 kvadratmeter till en vettig hyra.

Bilder: L2 Fastigheter

Fastigheten, som totalt är 6 400 kvadratmeter, ligger i samma område som Astra Zeneca och Santa Maria med närhet till både E6 och Söderleden, vilket gör det enkelt att ta sig dit med bil.

– Hela Mölndal och Sisjön växer snabbt just nu med en mängd nybyggnadsprojekt för kontor, handel och bostäder. Områdets närhet till centrala Göteborg, men ändå utanför zonen för trängselskatt, gör läget än mer intressant då det inte påverkas negativt av de omfattande byggen av ny infrastruktur som nu påbörjas i stora delar av innerstaden, menar Mikaela Widell.


För den som vill sitta i funktionella och trivsamma lokaler, med ett attraktivt läge i ett expansivt område, är Glashuset ett bra alternativ.För den som kommer med bil finns det möjlighet till parkering i ett garage under huset. Det finns även parkering utomhus i direkt anslutning till byggnaden, där 12 av platserna har utrustats med laddstolpar för elbilar.

– Vi strävar efter att vara 100 procent fossilfria. Därför kommer elektriciteten i våra laddstationer helt och hållet från vindkraft. Fastigheten är dessutom certifierad som ”GreenBuilding” vilket innebär att energianvändningen är minst 25 procent lägre än kraven som ställs på en nybyggd fastighet. 
Bland hyresgästerna i Glashuset finns idag de multinationella bolagen 3M, Sulzer och Trivec. I gatuplanet finns dessutom lunchrestaurangen ”Husman”.

– För den som vill sitta i funktionella och trivsamma lokaler, med ett attraktivt läge i ett expansivt område, är Glashuset ett bra alternativ. Här kan vi erbjuda flexibla kontorslösningar på mellan 200 och 800 kvadratmeter till en vettig hyra, säger Mikaela Widell.

Nya hyresgästen Rettig ICC tillverkar sina produkter i 12 länder i Europa och säljs till kunder i mer än 50 länder över hela världen. Marcus Eklund är bolagets försäljningschef i Sverige för den del av bolaget som marknadsför och säljer Purmo och Thermopanels produkter. Han är nöjd med att sitta nära många av sina stora kunder och att bolagets samtliga säljare i västra Sverige får ett gemensamt kontor. Övriga varumärken inom Rettig ICC som flyttar in i lokalerna är MMA och LVI.  

– För oss var läget med närhet till många av våra kunder en viktig orsak till att vi valde att flytta in i Glashuset. Här får vi möjlighet att sätta upp ett showroom där vi fysiskt kan visa och demonstrera våra produkter. Radiatorer uppfattas idag alltmer som en del av inredningen i en inomhusmiljö så det är viktigt att kunna visa dem fysiskt. Dessutom upplevs fastighetens arkitektur som modern och futuristisk, vilket ligger helt i linje med hur vi vill att vårt företag och varumärke ska uppfattas.

Rettig ICC flyttar in i Glashuset vid årsskiftet.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.