Kontor för tillväxt

18 november 2021

Visionen var att skapa ett kontor som anpassar sig efter Avinodes tillväxt där fascinerande inredning skapar den rätta harmonin för de anställda och för att vara en tilltalande arbetsgivare. Resultatet blev lyckat tack vare ett tätt samarbete mellan kund, Senab och White Arkitekter.

Teknikföretaget Avinode flyttade till nya lokaler vid Gamlestadstorget i Göteborg. Verksamheten har växt och det föll naturligt att flytta till ett större kontor, som numera är beläget högst upp i den nya skyskrapan, sedan i början av 2020.

En utmaning var att omvandla kontoret från tidigare arbetssätt till ett aktivitetsbaserat. Det löste sig genom ett flertal workshops där kund och Senab arbetade fram metoder om hur de olika zonerna bäst nyttjas, för att främja medarbetarnas trivsel.

Senab i Göteborg har levererat all lös inredning till det deras nya kontor, som arbetsplatser, mötesrum och öppna ytor. Det rör sig om cirka 50 arbetsplatser.

Tack vare flexibla ytor och variationer mot klassiska arbetsplatser, framhäver de nya utrymmen nya sätt att arbeta på för kollegor. Inredningen förenklar det nya verksamhetsbaserade arbetssättet.

Företagets identitet framträder bland den nya inredningslösningen och kulörvalen som låter ett unikt uttryck infinna sig. Att få till en unik känsla var viktigt där man helt enkelt ska känna att man stigit in genom Avinodes dörrar.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.