Kockumsskrapa fylls av idéer

27 juni 2018

Wihlborgs nytillträdda vd Ulrika Hallengren vill möta kundernas nya behov och aktivt vara med och skapa ännu bättre förutsättningar för utveckling av regionen. Nu flyttar Wihlborgs också hela huvudkontoret till ikoniska Gängtappen i Dockan i Malmö.

Regionens framgångar bygger på det unika, mångfacetterade företagandet inom olika verksamheter och affärsområden som växer fram i Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn.

- Med en sådan varierad kundstock behöver vi ha ett dynamiskt erbjudande som är anpassningsbart utifrån olika behov. Tack vare flytten till Gängtappen får även vi mer plats och rum för mer möten så att vi har möjlighet bjuda hem både kunder och branschkollegor till oss. Malmö och hela Öresundsregionen fortsätter den förändring som började redan på 90-talet. Industri ersätts av tjänsteföretag, förväntningarna på hög service ökar, stadsdelar utvecklas och byggs ut, nya kommer till. Och där företagen finns och verkar, där finns vi, säger Ulrika Hallengren.

Nyfikenhet och kreativitet i branschen

Som den största kommersiella fastighetsägaren i Nordens största arbetsmarknadsregion är Wihlborgs mitt i ett spännande skede.

– Den här regionen har så mycket att ge. Vi ska vara med och göra det fantastiska ännu bättre. Det finns en allmän uppfattning om att fastighetsbranschen är lite trög och traditionell. Men det är inte hela bilden. För samtidigt som vi är stabila – husen står där de står – finns en oerhörd nyfikenhet och kreativitet, säger Ulrika Hallengren.

Ikoniska Gängtappen byggdes av Kockums 1958 och var under många årtionden varvskoncernens huvudkontor. Men de senaste åren har Sveriges första skyskrapa totalrenoverats invändigt och fått tillbaka sitt ursprungliga utseende. Nu flyttar nya typer av hyresgäster in.


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.