Klartecken för Kallebäcks Terrasser

14 september 2018

Göteborgs politiker har gett klartecken för utvecklingen av Kallebäcks Terrasser. Kommunfullmäktige antog igår detaljplanen som möjliggör Wallenstams byggnation av 1 800 nya lägenheter samt 20 000 kvm lokalyta för kontor, handel, restauranger förskola och skola i området.

Kallebäcks terrasser_Nyréns.jpg
Bild: Nyréns Arkitektkontor

Byggstarten av Kallebäcks Terrasser närmar sig. Wallenstam räknar med att kunna påbörja byggnationen av de första kvarteren senare i år.

– Här kommer vi att skapa ett nytt trivsamt och levande område med mötesplatser, bostäder, kontor, handel och service, säger Marina Fritsche, regionchef för Wallenstam.

Kallebäcks Terrasser har fått sitt namn utifrån de nivåskillnader och naturliga terrasser som bebyggelsen och naturen bidrar till. Området kommer att utvecklas etappvis med en första inflyttning till 2021. Byggnationen av de första hyresrätterna kommer att starta i den del som gränsar mot berget. Samtidigt byggs även en kommersiell fastighet längs med E6/E20.


– Kallebäcks Terrasser har ett optimalt geografiskt läge och nu kommer vi ytterligare att förbättra tillgängligheten tillsammans med Göteborgs stad. Dessutom får framtida hyresgäster tillgång till bland annat bil- och cykelpool med specialfordon och en rad andra mobila förmåner genom ett unikt mobilitetsprogram. Här ska det vara enkelt att leva och verka, säger Marina Fritsche.

2014 påbörjade Wallenstam arbetet med fastigheten Kallebäck 3:3, tidigare Arlas mejeri. Fastighetens totala areal uppgår till drygt 100 000 kvadratmeter och kommer fullt utvecklad att vara hem för cirka 1 800 familjer och arbetsplats för många människor.

Redan nu är området tillgängligt genom mötesplatsen Mitt i Kallebäck där barn och närboende har varit med och utvecklat en mini-parkourlekplats och pumptackbana. På berget finns även en hinderbana som är öppen året om samt en ny grillplats med utsikt över hela Göteborg. Kallebäcks Terrassers första etapp är en del av BoStad2021.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.