Klara Strand – en bortglömd pärla

7 december 2017

När Medius Group bestämde sig för att flytta sitt Stockholmskontor från Slussen till Klara Strand fanns tydliga mål och ambitioner i letandet efter ny lokal. – Jag ser lokalen som en kulturbärare för företaget. Lokalen är central och kommunicerar så mycket utan att ett enda ord säger Anders Fohlin, CFO, Medius Group.

För Medius Group är dynamiken i lokalen viktig. Bild: Jason Strong Photography

Att gå från 820 kvm till 443 kvm kan tyckas som en svårlöst ekvation. Ändå var det vad Medius Group gjorde för drygt ett år sedan då de lämnade sitt kontor på Stadsgården 60 och istället flyttade in på Klarabergsviadukten 90.

– Vi hade behov av mindre lokaler då vi avyttrade en del av vår verksamhet, men de facto känns lokalerna vi har idag större, säger Anders Fohlin. De tidigare lokalerna bestod av många rum som sällan utnyttjades.

– Nu utnyttjar vi hela lokalen. Inte sällan arbetar kollegor i lounge- eller köksdelen. Här är det mer dynamiskt vilket präglar vår arbetsplats i positiv mening. Medius Group är ett snabbväxande företag med drygt 200 anställda, grundat 2001.

– 2013 gick vi från att vara ett traditionellt mjukvaruföretag till att bli ett renodlat cloudföretag. De nya lokalerna passar Medius kultur där vi är idag och dit vi är på väg.

Anders Fohlin, CFO, Medius Group

Bortglömd pärla

Som etableringsområde ser Anders Fohlin att Klara Strand har stor potential.
– Jag skulle vilja säga att Klara Strand är en bortglömd pärla i Stockholm. Det är citynära och kommunikationerna hit är fantastiska med såväl fjärrtåg, pendeltåg som Arlanda Express. Det geografiska läget underlättar interaktioner och gör oss också attraktiva som arbetsgivare.

Tidseffektiv mötesplats

Lokalerna på Klara Strand ger upphov till spontana och naturliga möten. Ingen har till exempel en fast arbetsplats.

– En kollaborativ arbetsmiljö är viktigt och kännetecknar Medius, säger Anders Fohlin.

Kontoret som pilotprojekt

Newsec är förvaltare av Medius nya lokaler på Klarabergsviadukten.

– Newsec har ambitioner med huset och etablerar nu restauranger med mera i huset. Kontorsförändringen Medius gått igenom i Stockholm står modell för övriga kontor. Förutom fem kontor i Sverige har företaget kontor i Norge, Danmark, Nederländerna, Polen, USA och Australien.

– Vi vill ha samma koncept på alla våra kontor och har hittills genomfört det i Göteborg, Helsingborg och i New York.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.