Kallebäcks Terrasser tar form

14 april 2023

Med tarte flambée som specialitet och andra härliga franska smaker öppnar restaurang Valentinas till hösten i Kallebäcks Terrasser. Och redan i vår ökar serviceutbudet i området när en mindre kvartersbutik välkomnar sina första kunder.

kallebäck.jpg
Visionsbilder: Wallenstam

Hittills har tre kvarter med drygt 500 lägenheter välkomnat nya hyresgäster till Kallebäcks Terrasser. I maj och juni månad fylls ytterligare två kvarter med nya bostadshyresgäster och verksamheter.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att skapa en ny härlig mötesplats i området, ett skönt och trevligt ställe att hänga på. Valentinas finns redan idag vid Lilla Bommen så nu utökar vi verksamheten, tar med oss konceptet med en öppen köksmiljö, ambitiös meny och en härlig vinlista. Vi hoppas och tror det är något som kommer locka många i närområdet, säger Johan Isaksson, en av ägarna till Valentinas.

Just service och trivsamma caféer och restauranger har varit högt upp på önskelistan i vår dialog med närboende inför utvecklingen av området.

Kärlek till mat och nya smaker driver de två delägarna och bröderna Johan och Niclas Isaksson. Ambitionen är att Valentinas ska ha öppet alla dagar i veckan från lunch fram till sena kvällen.

I kvarteret Utsikten precis intill områdets terrasspark öppnar servicebutiken Kallebäcks Livs längre fram i vår.

– Läget här känns toppen, jag är så förväntansfull inför öppningen. Med generösa öppettider varje dag ser jag fram emot att ge kunderna bra service och ett fint utbud av basvaror, gott kaffe, riktigt fräscht godis och det där som behövs för ett bra fredagsmys, säger Fadi Wester Kadour på Kallebäcks Livs.

– Det är så härligt att se hur Kallebäcks Terrasser tar form. Just service och trivsamma caféer och restauranger har varit högt upp på önskelistan i vår dialog med närboende inför utvecklingen av området, säger Marina Fritsche, vice vd och regionchef för Wallenstam i Göteborg.

Till hösten öppnar också vårdcentral, barnavårdscentral, skola och förskola i Kallebäcks Terrasser. Byggnationen av området som helhet påbörjades 2019 och fullt utvecklat kommer det att omfatta nästan 2 000 nya hem, skola, förskola, kontor, restauranger, caféer och närservice. Just nu pågår byggnation av fyra bostadskvarter med nya fina lokaler i entrévåningarna.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.