Inspirerad av ljus och skuggor

19 november 2020

Metalliska färger och mineralfärger är en växande trend inom inredning. Att designa med råa, jordnära toner förutspås att öka i popularitet när människor återupptar arbetet utanför hemmet och återvänder till sina arbetsplatser. Det globala golvföretaget Interface, som även är världsledande inom hållbarhet, har designat en ny kollektion textilplattor – Dolomite. Den nya kollektionen är inspirerad av ljus och skuggor på mineralytor.

Dolomite.jpg
Bild: Interface

Dolomite innehåller 12 toner inspirerade av mineralerna: Amber, Aventurine, Azurite, Crystal, Diamond, Golden Beryl, Lapis Lazuli, Malachite, Moonstone, Obsidian, Pearl och Rose Quartz. Varje ton utstrålar en naturlig värme och fyllighet som ger ett milt skimmer över golvet. När mattan installeras i samma riktning skapas en effekt som ser ut som en heltäckningsmatta, men med alla fördelar från textilplattor.

Kollektionen ger liv till den form och struktur vi ser i naturliga mineraler.

Dolomite-kollektionen består till 92 procent av återvunnet och biobaserat material och kommer i standardutförande med baksidan CQuest™Bio som är fri från både vinyl och bitumen. I kombination med Interface lyxvinylplattor (LVT) eller nora® gummigolv skapar Dolomite en fridfull och behaglig inredning.

– Dolomite-kollektionens prakt är i dess lyxiga enkelhet. Kollektionen ger liv till den form och struktur vi ser i naturliga mineraler. Genom att låta de som vistas i miljön komma närmare naturen med hjälp av biofiliska designprinciper, är vi övertygade om att det kommer att skapa en mer hälsosam och produktiv miljö för människor där de kommer att trivas när de återvänder till sina arbetsplatser, säger Mandy Leeming, designchef, Interface Europa, Afrika, Asien, Australien (EAAA).

Genom att beställa golvprodukter från Interface, Dolomite inkluderat, väljer kunder textilplattor, LVT och nora gummigolv som är koldioxidneutrala över hela produktens livstid, genom det tredjepartsverifierade programmet Carbon Neutral Floors ™.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.